Na Ptuju ne bo EP-ja v košarki. Foto: www.ptuj.si
Na Ptuju ne bo EP-ja v košarki. Foto: www.ptuj.si
Ptujski župan Čelan pojasnil odpoved

Svetniki so ob tem poudarili, da bodo na mestni občini nadaljevali postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja za večnamensko športno dvorano.
Mestni svet najstarejšega slovenskega mesta se je tako odločil potem, ko se na razpis občine za podelitev koncesije za oskrbo s toplotno in električno energijo v načrtovani večnamenski športni dvorani do predvidenega roka, ki se je iztekel v petek, ni prijavil nihče.

Mestna občina je namreč načrtovala nekaj manj kot dva milijona evrov lastnih sredstev in 2,5 milijona evrov državnega denarja, preostalih pet milijonov evrov pa so si obetali s sklenitvijo koncesijske pogodbe s podjetjem, ki bi novi športni dvorani 20 let zagotavljal električno in toplotno energijo in bil v zameno za to pripravljen plačati razliko do polne vrednosti projekta.

Ptujski župan Štefan Čelan je na seji povedal, da se njihovi načrti žal niso uresničili, zato so se mestni svetniki odločili, da se v teh časih in ob vrsti drugih, pomembnejših projektov občina ne sme dodatno zadolževati za gradnjo dvorane. "Še danes bomo Košarkarski zvezi Slovenije sporočili, da ni treba čakati na odločitev do konca meseca, pač pa da je že danes jasno, da Ptuj od soorganizacije evropskega prvenstva odstopa," je dejal Čelan.

Župan je ob tem zatrdil, da je bilo s KZS-jem ves čas dogovorjeno, da je bil podpis predpogodb namenjen temu, da FIBA Europe podeli kandidaturo Sloveniji, občine pa smo bile dolžne od občinskih svetov pridobiti ustrezne sklepe za podpis pogodb. Zapletov z morebitnimi odškodninami ne pričakuje, saj so se na zadnjem srečanju v Ljubljani župani in KZS dogovorili, da bo stroške kotizacije prevzelo mesto, ki bo vskočilo namesto mesta, ki je odstopilo.

Ptujčani KZS-ju niso plačali niti evra
Ptuj do zdaj po Čelanovih besedah KZS-ju ni plačal niti evra, ob tem pa pravi, da se bo očitno zdaj treba odpovedati tudi 2,5 milijona evrov državnega denarja, ki jim ga je obljubila že prejšnja vlada. Kot je dejal, naj bi se namreč na zadnjem srečanju s predstavniki vlade in KZS-jem dogovorili, da se sredstva delijo na novo, če bosta odstopila Ptuj in Novo mesto, saj bo denar potreben za obnovo obstoječih dvoran.

Poleg Ptuja je Košarkarska zveza Slovenije za gostitelje EP-ja v košarki določila Ljubljano, Koper, Jesenice in Novo mesto.

Ptujski župan Čelan pojasnil odpoved