Eva Lisec je bila razigrana v Mengšu. Foto: www.alesfevzer.com
Eva Lisec je bila razigrana v Mengšu. Foto: www.alesfevzer.com

V novi športni dvorani v Mengšu je za domače košarkarice navijalo lepo število gledalcev. Slovenke so se jim oddolžile z borbeno predstavo in drugo zaporedno zmago nad Hrvaticami.

Najbolj razpoložene so bile Eva Lisec (14 točk in osem skokov), Tina Jakovina (11), Lea Debeljak (11 točk in osem skokov), Ajša Sivka (10) ter Hana Ivanuša (devet točk in sedem skokov).

Selektor Dzordzis Dikeulakos je lahko priložnost namenil vsem igralkam. Slovenke so povedle že po štirih sekundah igre in prednosti pravzaprav niso več izpustile iz rok.

Že do odmora 10 točk naskoka
Hrvatice so sredi prve četrtine zaostajale le za dve (11:13), po delnem izidu 12:0 pa so rakete povedle 25:11. V drugi del so se podale s prednostjo desetih točk, podobna razlika pa se je gibala vse do konca prvega polčasa, ko so članice gostujoče zasedbe s sedmimi zaporednimi točkami zaostanek znižale na štiri.

Popolnoma enako je minil tudi drugi polčas. Slovenke prednosti niso izpustile iz rok.

Do EP-ja še tri prijateljske tekme
Do začetka 39. evropskega prvenstva, ki bo potekalo od 15. do 25. junija v Sloveniji in Izraelu, bodo nato izbranke grškega selektorja na slovenski klopi Dikeulakosa odigrale še tri prijateljske tekme; 29. maja se bodo v Mariboru srečale s Poljsko, 8. ter 9. junija v Stožicah in Kranju pa s Črno goro.

Teja Oblak ponosna na mlade igralke
"Ne gledam na izid, lahko razberemo v bistvu iz igre, da trener res poskuša vključiti vse igralke, želi tudi pustiti mlade igralke v situacijah, ko je mogoče čisto malo razlike, da vidi, kako se znajdejo. Mislim, da je to zelo dobro, glede na to, da potrebujemo vsako igralko in za samozavest in za vse. Upam, da bomo iz tekme v tekmo boljše odigrale," je dejala Teja Oblak.

Igralka češke Prage ni bila zadovoljna z vsem: "Tekma je pokazala, da smo imele težave z zapiranjem, v bistvu so preveč skokov, napadov dobile tekmice, tako da si moramo za to še bolj prizadevati. Če igramo hitro, lahko igramo zelo lepo, dajemo veliko lahkih košev, kar kaže karakter te ekipe. Izredno sem ponosna na mlade igralke, ki so prišle s klopi na igrišče in dale vse od sebe, ta energija, upam, da bo tudi naprej," je še dodala.

Slovenske košarkarice stopnjujejo formo na pripravljalnih tekmah