V tej sezoni močno prenovljena ljubljanska ekipa je spodbudno začela obračun v prazni stoženski dvorani. V uvodu je bila povsem enakovredna Vipersu, po izidu 4:4 pa so se v njeni igri pokazale prve razpoke. Izkušene in z vsemi žavbami namazane gostje so nato naredile delni izid 3:0, tako da je trener Krima Uroš Bregar v 19. minuti pri zaostanku 4:7 zahteval minuto odmora.

Francozinja Oceane Sercien Ugolin je dosegla pet golov. Foto: www.alesfevzer.com
Francozinja Oceane Sercien Ugolin je dosegla pet golov. Foto: www.alesfevzer.com

Norveške prvakinje ob polčasu vodile s 14:9
Ljubljančanke so sprva držale korak z gostujočimi rokometašicami, v končnici prve polovice tekme pa so močno popustile. To so Norvežanke nemudoma izkoristile in tik pred odhodom na odmor krimovkam ušle na šest golov (8:14), ob polčasu pa je njihov zaostanek znašal pet zadetkov (9:14).

Srečanje je potekalo pred praznimi tribunami v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Srečanje je potekalo pred praznimi tribunami v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com

Norveška ekipa je bila tudi v drugem polčasu za korak ali dva pred slovensko, pri kateri sta se poznala neuigranost in pomanjkanje kakovostnih tekem. Krimovke nikakor niso našle ustreznih rešitev za visoko obrambo tekmic iz Kristiansanda, naredile so tudi nekaj nepotrebnih tehničnih napak in grešile strele iz lepih položajev, gostje pa so s preprostimi akcijami zanesljivo držale prednost petih golov.

Ljubljančanke skorajda izničile -6
Ljubljančanke so v 42. minuti znova zaostale za šest golov (14:20), po dveh zaporednih golih Eme Abine pa so se približale na dva gola (16:20) in gostujočega trenerja Oleja Gustava Gjekstada prisilile, da je zahteval minuto odmora. V končnici tekme so ljubljanske tigrice pokazale pravi značaj. V 57. minuti so se po golu Brazilke Samare Vieire približale na dva gola zaostanka (24:26). Po zaslugi Južnoameričanke so se v zadnji minuti dvoboja približale na 26:27, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo časa.

Sorodna novica Bregar verjame v svoje delo in igralski kader

Osem golov Vieire, pet Ugolinove
V domači ekipi je bila najučinkovitejša Vieira z osmimi goli, Francozinja Ocene Sercien Ugolin je dosegla pet zadetkov. Pri gostjah je blestela 37-letna krožna napadalka Heidi Loke, ki je dosegla devet golov.

Bregar: Pohvaliti moram svoje varovanke za dobro igro ob koncu tekme
"Pričakovali smo hitro igro tekmic, kar so tudi pokazale vse do zadnjih petnajst minut tekme, ko smo ustavili nekatere njihove razpoložene igralke. Čestitam gostjam, pohvaliti moram tudi svoje varovanke za dobro prikazano igro ob koncu tekme,"
je po tekmi dejal trener Krima Bregar.

Krimovke bodo v naslednjem krogu, v soboto, 19. septembra, gostovale pri ruskem Rostovu na Donu. Srečanje se bo začelo ob 16.00.

LIGA PRVAKINJ

Tesen poraz Krima proti norveškemu Kristiansandu

1. KROG

Skupina A:
KRIM MERCATOR - KRISTIANSAND
26:27 (9:14)

Krim Mercator: Risović 1, Vojnović, Gjerek, Da Silva Vieira 8, Jurič 1, Sercien Ugolin 5, Abina 3, Žabjek 1, Pletikosić 1, van Kreij 2, Klemenčić 1, Ljepoja 1, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero, Svetik 2.

Vipers Kristiansand: Pedersen, Eriksson, Arntzen 2, Dahlum, Mork 2, Jonassen 3, Waade, Sulland 5, Andenaes, Kristiansen 1, Dahl, Tomac, Yttereng, Naes 2, Knedlikova 3, Loke 9.

Sedemmetrovke: 2/4; 4/4

Izključitve: 10 min; 8 min

FERENCVAROS - ROSTOV
25:26 (12:16)

Nedelja:
BIETIGHEIM - ESBJERG

BUKAREŠTA - METZ