Krimovke so zmagale prvič v novi sezoni Lige prvakinj. Predtem so odščipnile še točko Rostovu. Prva strelka tekme je bila Francozinja Oceane Sercien Ugolin s sedmimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so zmagale prvič v novi sezoni Lige prvakinj. Predtem so odščipnile še točko Rostovu. Prva strelka tekme je bila Francozinja Oceane Sercien Ugolin s sedmimi goli. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranke Uroša Bregarja so bile prvič to sezono v vlogi papirnatih favoritinj. A tega sprva ni bilo videti na igrišču, v prvem polčasu nikakor niso mogle razviti svoje igre, delale so prav začetniške napake, igrale statično in predvidljivo, vse to pa so njihove tekmice iz Nemčije, ki so na uvodnih štirih tekmah Lige prvakinj vselej ostale praznih rok, znale izkoristiti sebi v korist.

Krimovke so v 10. minuti zaostajale s 5:7, nato pa je zaostanek konstantno naraščal. Slovenske prvakinje so kritično točko dosegle v 25. minuti (9:15), na koncu prve polovice dvoboja pa je njihov zaostanek znašal štiri gole (12:16).

Akcija krožne napadalke Valentine Klemenčič. Foto: www.alesfevzer.com
Akcija krožne napadalke Valentine Klemenčič. Foto: www.alesfevzer.com

Obrambe Risovićeve, Svetikova izenačila na 21:21
Bregarjeve varovanke so na začetku drugega polčasa vendarle močno dvignile raven igre, pravo delovno temperaturo je dosegla tudi vratarka Jovana Risović. V 42. minuti so prepolovile zaostanek (18:20), pet minut pozneje po golu krožne napadalke Valentine Klemenčič povsem zadihale za ovratnik tekmicam iz Nemčije (20:21), minuto pozneje pa po zadetku Maje Svetik izenačile na 21:21.

Prvo vodstvo Krima v 55. minuti
Prelomni trenutki dvoboja so minili v znamenju Ljubljančank, ki so si prvo vodstvo na tekmi (25:24) priigrale v 55. minuti po golu Francozinje Oceane Sercien Ugolin s sedemmetrovke. Zbrano in preudarno so zaigrale tudi v končnici, ko so vendarle strle odpor Nemk in jim zadale še peti poraz v sezoni.

V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najučinkovitejši Oceane Sercien Ugolin s sedmimi in Maja Pletikosić s šestimi goli.

Krimovke strle Bietigheim za prvo zmago v sezoni

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "V glavah smo imeli, da moramo zmagati. Taktično smo bili že v prvem polčasu na zadovoljivem nivoju. Žal nismo realizirali vseh načrtovanih akcij, nekaj smole smo imeli tudi s sedemmetrovkami. Kljub temu smo vseskozi verjeli v zmago in smo je bili na koncu tudi iskreno veseli."

Nina Žabjek, kapetanka Krima Mercatorja: "V tekmo smo stopile slabo, nismo realizirale številnih metov. Čeprav nismo igrale tako, kot bi morale, smo vesele zmage in prvih dveh točk, ki smo jih osvojile v Stožicah."

ROKOMET (Ž) – LIGA PRVAKINJ

SKUPINA A, 5. krog

KRIM MERCATOR – BIETIGHEIM
28:26 (12:16)

Krim Mercator: Vojnović, Risović, da Silva Vieira 5, Jurič 1, Sercien Ugolin 7, Abina, Žabjek, Pletikosić 6, van Kreij 2, Klemenčič 4, Konatar 1, Ljepoja, Kojić, Vučko, Gomilar Zickero, Svetik 2.

Bietigheim: Sando, Berger, Lauenroth 5, Lörper 2, Schulze 6, Naidzinavicius 6, Patorra, Reimer, Smits 2, Salamakha, Jensen, Maidhof 5, Braun.

Sedemmetrovke: 7/9; 3/3
Izključitve: 4 min; 6 min

ROSTOV – METZ 30:26 (16:12)
Stanko 6 za Metz.

ESBJERG - KRISTIANSAND 27:27 (12:12)

BUKAREŠTA - FERENCVAROS 25:19 (12:10)
Lazović 5 za Bukarešto.

Vrstni red: Kristiansand in Rostov po 7, Bukarešta 6, Metz 4, Krim in Esbjerg po 3, Ferencros 2, Bietigheim 0.