Jaka Blažič bo eden glavnih adutov Cedevite Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Jaka Blažič bo eden glavnih adutov Cedevite Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

V Ljubljani so ostali vsi štirje slovenski reprezentanti, to so Jaka Blažič, Edo Murić, Luka Rupnik in Žiga Dimec. Ob njih so v ekipi še Luka Ščuka, Rok Radović in Alen Hodžić. Novinci so srbski krilni center Marko Radovanović, organizatorja igre Jacob Pullen in Marcus Keene ter (krilni) centri Zach Auguste, Jackie Carmichael in Melvin Ejim.

Dana Duščaka, Sašo Cianija in Blaža Habota je Olimpija posodila Iliriji.

"Od sezone pričakujemo veliko, tudi vrnitev občinstva. Žal je korona še med nami, toda verjamemo, da bomo tudi to rešili in da bodo Stožice polne, kar je eden od ciljev za prihodnja leta. Sestavili smo dobro ekipo, konkurenčni bomo v vseh tekmovanjih. V Evropskem pokalu imamo visoke ambicije, v Ligi Aba najvišje, tako kot tudi v domačih tekmovanjih," je dejal direktor kluba Davor Užbinec.

V Ligi Aba uvodni boj Ljubljančane čaka 25. septembra proti Krki, s katero se bodo sicer že čez tri dni merili tudi v slovenskem Superpokalu. Od 19. oktobra dalje bo igrala tudi v Evropskem pokalu, kjer so ob njej v skupini B še Valencia s Klemnom Prepeličem in Mikom Tobeyjem, Promitheas, Gran Canaria, Budućnost, Virtus Bologna, Bourg, Ulm trenerja Jake Lakoviča, Bursaspor in Reyer Venezia.

Prihodnje leto bo igrala še v drugem delu državnega prvenstva. Zlasti od marca dalje jo čaka naporen ritem treh tekem na teden, saj bo Evropski pokal potekal po novem sistemu. V rednem delu bo imela vsaka ekipa 18 tekem, od aprila dalje pa se bo 16 najboljših ekip merilo v izločilnih bojih.

"Pridno delamo, vsi smo zdravi. Komaj čakamo, da se sezona začne. Letos smo še nadgradili ekipo in bomo garali na igrišču, da bi ljubljanski in slovenskemu občinstvu prinesli lep rezultat. Cedevita Olimpija ima najvišje mogoče cilje. Želimo dobiti vsako tekmo," je odločen trener Jurica Golemac.

Jaka Blažič je dodal, da so se zbrali pred dvema tednoma in so še v procesu spoznavanja. "Ampak pohvalil bi zavzetost in vzdušje. V petek nas čaka prva uradna tekma, mislim, da smo na pravi poti. Upam, da se bomo veselili lepe sezone," je dejal prvi strelec Evropskega pokala prejšnje leto.