"Gre za del ekipe, kjer smo trenutno nekoliko okrnjeni. Po odhodu Nina Žuglja smo potrebovali dodatno moč, saj bi bilo celotno breme v želji po širšem kadru preveliko za mlajše nogometaše. Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti," je dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

"Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri klubu Slaven Belupo spremenil, zato smo izkoristili priložnost. Videli smo, da se lahko zadeve med sezono hitro spreminjajo. Imeli smo precej smole s poškodbami, zato smo posegli po novi rešitvi. V trenutni situaciji, glede na spoznanja, kar je na razpolago na nogometnem trgu, je Marin zanimiv izbor. Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo, in se bo takoj priključil moštvu," je dodal Šuler.

"Ko je prišla ponudba iz Maribora, zame ni bilo pomislekov. Veseli me, da smo hitro uredili zadeve in se lahko že pridružim novim soigralcem. Nekatere med njimi dobro poznam, z Ivanom Brnićem sva štiri leta igrala skupaj pri Hajduku. S preostalimi verjamem, da se bom hitro ujel in se privadil na tukajšnje zahteve. Želim upravičiti zaupanje in po najboljših nočeh pomagati moštvu v nadaljevanju evropskih kvalifikacij ter v državnem prvenstvu," pa je povedal Laušić, ki je na razvojni poti štiri leta preživel v nogometni šoli splitskega Hajduka, nato kot mladinec odšel k Solinu, kjer je izzval zanimanje kluba Slaven Belupo.

Mutavčić iz Maribora v Domžale
Potem ko je Andraž Žinič pred dnevi iz Domžal prestopil k Mariboru, gre tokrat v nasprotno smer Mirko Mutavčić. 21-letnik je z rumenimi podpisal dvoletno pogodbo.

Mutavčić je prve nogometne korake storil v mlajših selekcijah Gorice. Pri 15 letih se je preselil v Maribor, kjer je po nastopanju za kadete in mladince prvoligaški debi dočakal v lanski sezoni. Na Štajerskem je nastopil na 16 tekmah Prve lige, en dvoboj je odigral tudi v kvalifikacijah za Konferenčno ligo. V preteklosti je nekdanji mladi slovenski reprezentant kot posojen nogometaš branil tudi barve Primorja.

"Obrambne položaje želimo imeti ustrezno pokrite, zato smo po prestopu Žiniča v Maribor nemudoma ukrepali. Mitji Ileniču bo v prihodnje konkuriral Mutavčić, mladi nogometaš, ki k nam prihaja ravno iz Maribora. Za seboj ima v celoti opravljene poletne priprave, okolje dobro pozna, moram pa povedati, da prestopa nista povezana, smo pa z Mariborom še enkrat odlično sodelovali," pa je povedal športni direktor Domžal Senijad Ibričić.

Zajšek iz Italije v Domžale
Naslednji novinec Domžal je 19-letni Domen Zajšek, ki se najbolje znajde na mestu osrednjega branilca. Otrok Aluminija je v kadetski in mladinski selekciji nastopal za Maribor, nato se je preselil v Romo, je sporočil klub prek družbenih omrežij.

"V Italiji sem nabral ogromno izkušenj, ki mi bodo med kariero še kako koristile. Za to življenjsko priložnost sem zelo hvaležen, zdaj pa je prišel čas, da stopim na člansko raven in se tudi tukaj poskušam prebiti čim dlje. Najbolje se znajdem v osrčju obrambe, po potrebi tudi na boku. S prilagajanjem na novo okolje menim, da ne bom imel težav," je za klubsko spletno stran povedal Zajšek.