Rudi Požeg Vancaš je v 18. minuti izenačil na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Rudi Požeg Vancaš je v 18. minuti izenačil na 1:1. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi povedel Bravo

Nukić povedel domače v vodstvo
Maribor je na stadionu v Spodnji Šiški začel podjetneje, a prvi je zadel Bravo. Almin Kurtović je namreč v 12. minuti z roba kazenskega prostora izvajal prosti strel. Žogo je z glavo preusmeril David Brekalo, prav tako z glavo je nato streljal Rok Maher, odbitek pa je v mrežo pospravil Mustafa Nukić.

Maribor hitro izenačil

Požeg Vancaš po "biljardu" na pravem mestu
Najuspešnejši klub v zgodovini slovenskega nogometa je hitro izenačil. Šest minut pozneje se je namreč Špiro Peričić dobro znašel v kazenskem prostoru in nevarno streljal, odbita žoga je prišla do Jana Mlakarja, biljard pa je končal Rudi Požeg Vancaš, ki je žogo le spravil čez črto.

Nebeški skok Mlakarja

Mlakar z glavo zadel za 2:1
Ob koncu polčasa je Martin Kramarič zapravil lepo priložnost za domače, na drugi strani pa je Maribor hitro povedel. Globoko z leve strani je Žan Kolmanič podal dolg predložek, Jan Mlakar je visoko skočil in z glavo matiral vratarja Vekića za vodstvo 2:1 ob polčasu.

Analiza treh zadetkov na tekmi Bravo – Maribor

Rdeči karton za Vrhovca
V drugem delu so vijoličasti brez večjih težav branili minimalno prednost. V 82. minuti je Maribor ostal brez Blaža Vrhovca, ki je napravil prekršek nad Sandijem Ogrincem in moral predčasno v slačilnico. Bravo je ob številčni prednosti pritiskal za izenačenje, a je bil ob redkih priložnostih Ažbe Jug vselej na mestu. Končna statistika: skupaj streli 17:13 za Bravo, v okvir vrat 8:7 za Maribor, posest žoge pa 52:48 za domače.

Izjavi Pihlerja in Žinka po tekmi Bravo – Maribor

Camoranesi obžaluje izgubo Milca
V četrtek je v Mariboru odmevala novica, da bo moral Martin Milec zaradi pozitivnega dopinškega testa počivati do 19. marca. "Obžalujem izgubo, veliko izgubo za moštvo. Ko smo se nekako sprijaznili, da bomo pogrešali Mitrovića, je zdaj za kar nekaj časa zunaj igrišča še Milec. Nikoli se ni prijetno soočiti s takšno novico. Je pomemben igralec za nas, manjkal nam bo v prihodnjem obdobju, vendar je sreča v nesreči, da se bo Martin lahko vrnil po štirih mesecih in nam pomagal v spomladanskem delu. Res nas je doletelo tik pred tekmo in moramo spreminjati načrte, ne glede na neprijeten udarec pa moramo pokončno naprej. Na voljo imamo veliko igralcev, ki kažejo pripravljenost, in poiskali bomo rešitve znotraj moštva,” je za klubsko spletno stran povedal trener Mauro Camoranesi, ki bo še naprej igral s tremi branilci. Mitrovića bo nadomestil Ilija Martinović.

Veselje igralcev Olimpije po odločilnem golu Andreja Vombergarja. Ljubljančani so zmagali četrtič na zadnjih šestih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje igralcev Olimpije po odločilnem golu Andreja Vombergarja. Ljubljančani so zmagali četrtič na zadnjih šestih tekmah. Foto: www.alesfevzer.com

Vombergar mož odločitve na Fazaneriji
Olimpija je na drugi tekmi dneva z 1:0 slavila v Murski Soboti. Ljubljančani, ki so bili boljši tekmec, so na stadionu Fazanerija edini zadetek dosegli v 45. minuti po šolski akciji, s katero so izigrali obrambo domačih. Mihail Caimacov je s podajo v prazen prostor na levi strani kazenskega prostora lepo našel Luko Marina, ki je podal na daljšo vratnico, kjer je osamljeni Andrej Vombergar žogo potisnil v nebranjeni del mreže za hrbet Matka Obradovića.

Olimpija dobila bitko z Muro na Fazaneriji

Uvod drugega dela ni bil tako razburljiv, Mura je poskušala vse, da bi izid izenačila, a je ljubljanska ekipa dobro opravljala svoje delo tudi v obrambi. V 74. minuti je do prostega strela prišel Luka Bobičanec, a Žiga Frelih z njim ni imel veliko dela. Ljubljanski vratar je ustavil tudi strel Nina Kouterja v 83. minuti, v 85. minuti so domači malce po sreči zatresli tudi prečko, pritisk pa se jim vse do konca ni obrestoval.

Nardin Mulahusejnović je dosegel šesti gol in prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Foto: www.alesfevzer.com
Nardin Mulahusejnović je dosegel šesti gol in prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani pogrešali Dareta Vršiča
Na zadnji sobotni tekmi je Koper remiziral z Gorico (1:1). Koprčani so bili pred primorskim obračunom šest tekem brez poraza in v nizu treh zmag. Tokrat pa so pogrešali lažje poškodovanega izkušenega Dareta Vršiča.

Smajlagič zadel z glavo
Novogoričani so povedli v 37. minuti. Matic Paljk je žogo natančno podal z leve strani v kazenski prostor, Semir Smajlagić pa je z glavo ugnal Ivana Vargića.

Zadetka s tekme med Koprom in Gorico

Mulahusejnović izkoristil 11-m za šesti gol v sezoni
Domači so izenačili v 77. minuti, ko je enajstmetrovko – ob Aleksandru Bjelici je v kazenskem prostoru padel Žan Žužek – unovčil Nardin Mulahusejnović za svoj šesti gol sezone, s katerim je prevzel vodstvo na lestvici strelcev.

V nedeljo bosta še tekmi Aluminij – CB24 Tabor Sežana in Domžale – Celje.

12. krog:

Maribor iz Ljubljane odnesel tri točke

BRAVO – MARIBOR 1:2 (1:2)
Nukić 12.; Požeg Vancaš 18., Mlakar 42.
RK: Vrhovec 82./Maribor

Bravo: Vekić, Trontelj, Drkušić, Brekalo, Kurtović, Maher, Agboyi (67./Žinko), Ogrinec (86./ Kidrič), Kramarič, Žugelj, Nukić.

Maribor: Jug, Pihler, Martinović, Peričić, Klinar, Kolmanič (62./Cretu), Vrhovec, Repas, Požeg Vancaš (87./Kotnik), Kronaveter (87./Matko), Mlakar (87./Bajde).

Sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)


Skender: Gremo v smer, ki si jo želimo

MURA – OLIMPIJA 0:1 (0:1)
Vombergar 45.

Mura: Obradović, Travner, Gorenc, Maruško, Karničnik, Horvat, Brkić (61./Bobičanec), Kouter, Filipović, Maroša (79./Marič), K. Cipot (61./Žižek).

Olimpija: Frelih, Pavlović (87./Šme), Perković, Milović, Boakye (81./Andrejašič), Caimacov, Elšnik, Marin, Kvesić (90./Ostrc), Ivanović (81./Bosić), Vombergar.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


KOPER – GORICA 1:1 (0:1)
Mulahusejnović 74./11-m; Smajlagić 37.

Koper: Vargić, Jozinović (84./Čirjak), Rajčević, Žužek, Mišić, Dodlek, Jelić Balta (84./Guberac), Stevanović (58./Spinelli), Knežević (46./Cerovec), Barišić (84./Krajinović), Mulahusejnović.

Gorica: Likar, Paljk, Mevlja, Tomiček, Širok, Grudina, Bjelica, Nkama, Cvijanović, Smajlagić (81./Marinič), Velikonja.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


Nedelja ob 15.00:
ALUMINIJ – CB24 TABOR SEŽANA

Ob 17.00:
DOMŽALE – CELJE

Lestvica:                             
MARIBOR             12  6 4 2 26:16 22
OLIMPIJA            12  6 3 3 14:9  21
KOPER               12  5 5 2 18:12 20
MURA                12  5 4 3 14:7  19
CB24 TABOR SEŽANA   11  5 1 5 15:15 16
CELJE               11  3 4 4 12:12 13
DOMŽALE             10  3 3 4 16:17 12
BRAVO               11  3 3 5 11:16 12
GORICA              12  2 4 6 10:20 10
ALUMINIJ            11  2 3 6  8:20  9