Amadej Maroša je odločil tekmo v Murski Soboti. Mura je na vrhu lestvice z 10 točkami in sploh še ni prejela zadetka v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Amadej Maroša je odločil tekmo v Murski Soboti. Mura je na vrhu lestvice z 10 točkami in sploh še ni prejela zadetka v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Velika kriza Olimpije se nadaljuje. V četrtek so Ljubljančani izpadli iz kvalifikacij Evropske lige, tudi v prvenstvu pa še vedno čakajo na prvo zmago. Po dveh remijih so tokrat doživeli poraz v Kidričevem proti Aluminiju, ki je bil precej konkretnejši tekmec.

Jure Matjašič (levo) je v 72. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Jure Matjašič (levo) je v 72. minuti dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: www.alesfevzer.com

Pečnik zadel vratnico
Olimpija je tekmo začela z okrepitvama v napadalnem delu, Đorđejem Ivanovićem in Andresom Vombergarjem, kljub temu pa si v prvem polčasu ni priigrala velike priložnosti.

Precej konkretnejši so bili gostitelji, ki so trikrat ogrozili Žigo Freliha v ljubljanskih vratih. Prvi je do strela v ugodnem položaju prišel Nemanja Jakšić v 14. minuti, a bil precej nenatančen, v 29. minuti je Tilen Pečnik prodrl po levi strani in zadel vratnico, v 37. minuti pa je David Flakus Bosilj prav tako zgrešil iz ugodnega položaja malce na desni strani kazenskega prostora.

Takoj po začetku drugega polčasa so domači izigrali ljubljansko obrambo, do strela je najprej prišel Mihael Klepač, a je bil Frelih na mestu, odbito žogo pa je daleč mimo vrat poslal Flakus Bosilj. V 53. minuti je bilo bolj vroče tudi v kazenskem prostoru Kidričanov, ko je Denis Šme streljal, Luka Janžekovič pa je žogo odbil.

Matjašič unovčil podajo Čermaka
V 66. minuti je Ante Vukušić, ki je vstopil dve minuti pred tem, zgrešil s strelom z desne strani, v 72. minuti pa so domači povedli. Čermak je podal z leve strani pred vrata, pritekel je Jure Matjašič in jo potisnil v mrežo. V 83. minuti je na drugi strani nevarno meril Timi Max Elšnik, a je ostalo pri vodstvu gostiteljev.

Samardžić izključen zaradi udarca s komolcem
V 90. minuti je Miral Samardžić zaradi udarca s komolcem v skoku dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča.

Skender: Trudili smo se, a že od prve minute nismo bili pravi

Mura znova ohranila mrežo nedotaknjeno
Trener Mure Ante Šimundža je precej premešal začetno postavo, saj so se Sobočani prebili v 3. krog kvalifikacij Evropske lige in bodo v četrtek gostili sloviti PSV. Z novo zmago so zavzeli vrh lestvice, v tej sezoni pa še niso prejeli zadetka.

Tomi Horvat je imel dve priložnosti v prvem polčasu, v 15. in 27. minuti je bil obakrat na mestu Uroš Likar. Vratar Gorice je izvrstno posredoval v 39. minuti, ko je streljal Amadej Maroša, odbito žogo pa je Kai Cipot poslal mimo vrat. Na drugi strani je Mathias Oyewusi v 5. minuti streljal z glavo, Matko Obradović pa je žogo rešil na golovi črti. Šest minut zatem je bil z glavo nenatančen Semir Smajlagić.

Zadetek Maroše za zmago Mure nad Gorico

Maroša odločil z bele točke
V 53. minuti je Matija Kavčič v kazenskem prostoru igral z roko, tako da so sodniki dosodili najstrožjo kazen v korist Mure, z bele točke je bil natančen Maroša.

Filipović z glavo stresel prečko
V 83. minuti je znova nevarno poskusil Smajlagić, Obradović je žogo odbil in tako znova ohranil mrežo nedotaknjeno, na drugi strani pa je Andrija Filipović s strelom z glavo v 87. minuti zadel prečko, Nino Kouter pa je z močnim strelom žogo poslal le malce čez gol. Že v sodniškem dodatku je sam pred Likarja prišel Kevin Žižek, a preveč okleval, tako da mu je Chinwendu Johan Nkame žogo izbil v zadnjem trenutku.

Šimundža: Mladi se hitro učijo
"Po težki evropski tekmi smo znova garali in zasluženo osvojili tri točke. Mladi se hitro učijo in sprejmejo naše navade. Po spremembah v Novi Gorici sem pričakoval poletno ekipo. Zdaj še ne razmišljam o PSV-ju, najprej bom analiziral današnjo tekmo," je poudaril Šimundža.

Pogovori in analiza po koncu tekme Mura - Gorica

Svetlin blestel v Domžalah
Domžalčani so na popoldanski tekmi dosegli drugo zmago in se priključili vrhu lestvice.
Gostitelji so bili oslabljeni. Zaradi poškodb ni bilo Slobodana Vuka, Žige Repasa, Marca Da Silve, Arnela Jakupovića in Tilna Klemenčiča, zaradi drugih razlogov pa Svena Šoštariča Kariča in Marka Martinovića. Pri gostih je manjkal kaznovani Dino Stančič.

Domžale po preobratu do zmage nad Taborom

Aldair Djalo je v 27. minuti podal za hrbet domače obrambe do Christosa Rovasa, ki je matiral Grego Sorčana. Le dve minuti zatem sta kombinirala Gregor Sikošek in Senijad Ibričić, ta pa je nato iz bližine zadel po podaji z leve strani. Tamar Svetlin je nase opozoril s strelom v 44. minuti, ko je z leve strani žogo poslal malo mimo bližnje vratnice.

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani pritiskali proti vratom gostov, pobudo pa unovčili v 58. minuti, ko je Pišek v loku podal žogo za hrbet sežanske obrambe v kazenski prostor do Svetlina, ki je nato učinkovito končal akcijo.

Odlični Svetlin je v 72. minuti postavil končni izid. Najprej je prišel pred vratarja Koprivca, ki mu je strel obranil, v drugem poskusu pa jo je iz ostrega kota poslal v mrežo mimo Koprivca, ki ni pokril prve vratnice.

4. krog:
DOMŽALE - CB24 TABOR SEŽANA 3:1 (1:1)
150; Ibričić 29., Svetlin 58., 72.; Rovas 27.

Domžale: Sorčan, Sikošek, Makovec, Vuklišević, Žinič, Husmani, Svetlin (81./Mujan), Pišek (90./ Kim), Ibričić, Kolobarić (73./Sikimić), Podlogar (73./Kait).

CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Zebić, Krivičić (90./Vukelić), Doukoure Grobry (61./Briški), Mihaljević, Salkić, Aldair Djalo (90./Stanković), Babić (81./Sever), Rovas (61./ Ndzengue).

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


ALUMINIJ - OLIMPIJA 1:0 (0:0)
250; Matjašič 72.
RK: Samardžić 90./Olimpija

Aluminij: Janžekovič, Pantalon, Azemović, Ploj, Jakšić, Grajfoner, Klepač, Horvat, Čermak (72./Matjašič), Pečnik (80./Kukuličić), Flakus Bosilj (87./Maletič).

Olimpija: Frelih, Ivanović (88./Blagaić), Samardžić, Šme (83./Bagarić), Korun, Elšnik, Kapun (77./Ostrc), Pavlović, Cekici (64./Vukušić), Caimacov (46./Kurež), Vombergar.

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


MURA - GORICA 1:0 (0:0)
440; Maroša 53./11-m

Mura: Obradović, Šturm, Lovrič, Karničnik, Marič (84./Kous), Brkić (67./Kozar), Horvat, Cipot (68./Filipović), Bobičanec, Maroša (81./Kouter), Štrakl (81./Žižek).

Gorica: Likar, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Hodžić (90./Jermol), Nkama, Cvijanović (74./Marinič), Grudina, Oyewusi, Volarič (67./Begić), Smajlagić.

Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


Odigrano v soboto:
MARIBOR - CELJE 2:2 (0:1)
Mešanović 57., Kronaveter 80.; Lotrič 18., Novak 77.

BRAVO - KOPER 0:0
400 gledalcev

Lestvica:                              
MURA                  4  3 1 0  6:0 10 
MARIBOR               4  2 2 0 10:4  8 
DOMŽALE               4  2 1 1  7:5  7 
BRAVO                 4  2 1 1  7:6  7 
CB24 TABOR SEŽANA     4  2 0 2  5:7  6 
KOPER                 4  1 2 1  5:4  5 
OLIMPIJA              3  0 2 1  1:2  2 
CELJE                 4  0 2 2  3:6  2 
ALUMINIJ (-2)         4  1 1 2  2:6  2 
GORICA                3  0 0 3  3:9  0