Jorge Lorenzo je prejšnji konec tedna dobil VN Italije v Mugellu. Foto: Reuters
Jorge Lorenzo je prejšnji konec tedna dobil VN Italije v Mugellu. Foto: Reuters

Španski motociklist Jorge Lorenzo bo od leta 2019 član japonskega moštva Repsol Honda, kjer bo združil moči z rojakom Marcom Marquezom.

Novica o podpisu pogodbe s Hondo je prišla le tri dni po tem, ko je 31-letni Lorenzo v Mugellu dosegel prvo zmago za svoje trenutno moštvo Ducati na svetovnem prvenstvu v motociklizmu v elitnem razredu MotoGP.

Lorenzo bo pri Hondi združil moči s štirikratnim prvakom v kraljevskem razredu Marquezom, pri Hondi pa bo ob koncu te sezone nadomestil Danija Pedroso, ki se je predtem po 13 sezonah z ekipo razšel sporazumno.

Lorenzo je s Hondo enkrat že sodeloval, in sicer v srednjem razredu leta 2005. Največje uspehe v karieri je doživel pri Yamahi, s katero je postal prvak v sezonah 2010, 2012 in 2015.

V Ducatiju so že našli zamenjavo za Lorenza. Kot so sporočili iz italijanskega moštva, bo Lorenza zamenjal Danilo Petrucci. 27-letni Italijan, ki trenutno dirka za Ducatijevo satelitsko ekipo Pramac Racing, se bo tako v tovarniškem moštvu Ducati v naslednji sezoni pridružil rojaku Andrei Doviziosu.