Bravo bo v 2. krogu prihodnjo soboto gostil Aluminij, Radomlje pa bodo dan pozneje gostile Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Bravo bo v 2. krogu prihodnjo soboto gostil Aluminij, Radomlje pa bodo dan pozneje gostile Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

31. sezono Prve lige sta odprla Bravo in Radomlje. Obračun najboljših prijateljev, kot je pred tekmo dejal trener Brava Dejan Grabić in meril na trenerja Radomelj Roka Hanžiča, se je končal brez golov, pri čemer pa so boljši vtis pustili povratniki med elito, ki so imeli dvakrat več strelov, tudi osem kotov (gostitelji nobenega) in še najlepšo priložnost tekme. A vse to ni bilo dovolj za kaj več kot točko.

V prvem polčasu so na Žaku na nekoliko širši zelenici kot v prejšnjih letih več pokazali gosti, ki so v prvih dveh sezonah, ko so igrali v Prvi ligi, obakrat zasedli zadnje mesto. Imeli so precej več strelov, toda večina je bila premalo natančnih. Omeniti velja poskus Žana Nikolića v 13. minuti, ko je po napaki domače obrambe prišel do strela v osrčju kazenskega prostora, a iztržil le kot. Isti igralec je streljal tudi v 34. minuti, ko je žogo po strelu z 20 metrov na koncu ukrotil Igor Vekić.

Na drugi strani je Bravo, ki igra tretjo zaporedno sezono med elito, v napadu pokazal premalo ‒ še najnevarnejši je bil Loren Maružin v 22. minuti, ko je s 14 metrov malce z leve žogo poslal mimo nasprotnega stičišča prečke in vratnice ‒, tudi v obrambi pa je naredil nekaj napak, a so ostale nekaznovane.

Radomljani so odločneje začeli tudi drugi polčas, v 52. minuti je imel Luka Guček priložnost pred vrati, a na koncu z desne strani žogo poslal mimo vrat. V 56. minuti so vendarle spet zagrozili tudi Ljubljančani. Znova je streljal Maružin, znova pa je bil premalo natančen. Tudi Mitja Križan v 59. minuti ni bil dovolj natančen s prostega strela, v 72. minuti pa je nekaj sto gledalcev videlo dotlej najlepšo priložnost na tekmi, ko je sam pred Vekića prišel Andrej Pogačar, toda vratar Brava je gostom preprečil veselje.

Prestavljen dvoboj Domžale ‒ Olimpija

V 1. krogu v predvidenem nedeljskem terminu ne bo sosedskega obračuna Domžale ‒ Olimpija, saj je prišlo do preložitve zaradi evropskih tekem obeh slovenskih predstavnikov v Konferenčni ligi. Foto: www.alesfevzer.com
V 1. krogu v predvidenem nedeljskem terminu ne bo sosedskega obračuna Domžale ‒ Olimpija, saj je prišlo do preložitve zaradi evropskih tekem obeh slovenskih predstavnikov v Konferenčni ligi. Foto: www.alesfevzer.com

V nedeljo ob 17.00 bi se moral na stadionu ob Kamniški Bistrici v Domžalah odviti derbi ljubljanske kotline, a je tekma 1. kroga zdaj preložena.

Domžalčani bodo namreč evropsko tekmovanje v Konferenčni ligi nadaljevali že v torek, saj Uefa ne dovoli dveh sočasnih evropskih tekem v razmiku 50 km, tako da so par 2. predkroga Domžale ‒ Honka prestavili na torek. Ker pa ekipa v manj kot 48 urah ne sme igrati dveh tekem, so morali pri NZS-ju že prestaviti tekmo uvodnega kroga.

Olimpija tako ostaja brez generalke za svoj začetek evropskih tekmovanj. Ljubljančani kot pokalni prvaki Slovenije namreč začenjajo v Konferenčni ligi z 2. predkrogom. V četrtek ob 18.00 na stadionu Žaka v Šiški (ne v Stožicah!) gostijo Birkiraro z Malte.

Sorodna novica 31. prvoligaški ples, kjer Mura brani naslov, Maribor in Olimpija pa jo lovita

NOGOMET ‒ PRVA LIGA TELEMACH

1. KROG

BRAVO ‒ KALCER RADOMLJE 0:0

Bravo: Vekić, Drkušić, Vodeb, Križan, Kavčič, G. Trdin (66./Kirm), Žinko, Španring, Maružin (90./Trontelj), Kramarič (83./Ogrinec), Kancilija (66./Memić).

Kalcer: Šugić, Rugašević, Mužek, Guček, Jazbec, Zabukovnik, Nuhanović, Primc, Pogačar (78./Kregar), Nikolić (70./Varga), Cerar (87./Ihbeisheh)

Sodnik: Roman Glažar (Ptuj).

Sobota ob 17.00:
ALUMINIJ ‒ KOPER

Ob 20.15:
MURA ‒ CB24 TABOR SEŽANA

Nedelja ob 20.15:
CELJE ‒ MARIBOR

Preloženo:
DOMŽALE ‒ OLIMPIJA