Matej Mohorič letos še nima etapne zmage, a je na kar nekaj dirkah pokazal, da je zelo dobro pripravljen. Na Dirki po Italiji je edino etapno zmago slavil leta 2018. Foto: RCS Sport/Team Bahrain Victorious
Matej Mohorič letos še nima etapne zmage, a je na kar nekaj dirkah pokazal, da je zelo dobro pripravljen. Na Dirki po Italiji je edino etapno zmago slavil leta 2018. Foto: RCS Sport/Team Bahrain Victorious

Oba imata že etapno zmago na Giru in seveda bosta tudi letos poskušala na kakšni etapi, čeprav bo ekipa največ stavila na Mikela Lando, ki naj bi bil v igri za osvojitev rožnate majice.

"Zadovoljen sem s svojo formo. Po Dirki po Baskiji sem imel nekaj prostih dni, pred svojim šestim nastopom na Giru pa sem bil nekaj tednov na višinskem treningu na Tenerifu, kjer sem imel odlične razmere. Zelo dobro se počutim. Giro je dirka, ki jo dobro poznam, ob sebi bom imel izjemno ekipo," je optimističen Mikel Landa, ki je bil na italijanskem krogu enkrat na odru za zmagovalce ‒ tretji leta 2015.

Da bo od 8. do 30. maja pravzaprav vse posvečeno Landi, poudarja tudi Gorazd Štangelj, ki bo eden od treh športnih direktorjev na Giru: "Glavni cilj je čim boljša skupna uvrstitev Mikela Lande. Opravil je odlične višinske priprave," je za spletno stran ekipe Bahrain Victorious povedal Štangelj, ki se je dotaknil tudi obeh Slovencev: "Matej Mohorič je na dirkah Milano‒San Remo, Po Kataloniji in na belgijskih klasikah dokazal, kako je močan, Jan Tratnik pa je odlično formo pokazal na generalki za Giro, Dirki po Romandiji."

Poleg Lande, Mohoriča in Tratnika so v ekipi Bahrain Victoriousa še Jukija Araširo, Pelle Bilbao, Damiano Caruso, Gino Mäder in 33-letni Španec Rafael Valls, ki je dobil prednost pred Domnom Novakom. Zakaj v ekipi ni Novaka, je Štangelj za MMC komentiral takole: "Imel je težave. Zaradi bolezni je moral po 3. etapi zapustiti Dirko po Kataloniji. Ko je odšel na višinske priprave, se je bolezen vrnila. Dirkal je na Tour of the Alps, kjer me ni bilo zraven, kolegi pa so ocenili, da ni dovolj pripravljen za Dirko po Italiji." Intervju z Gorazdom Štangljem boste lahko na MMC-ju prebrali v torek.

Tudi Nibali v Torinu na štartu 104. Gira

Iz Trek-Segafreda so potrdili, da bo Vincenzo Nibali, ki zadnjih sedem tednov ni dirkal, nastopil na 104. Dirki po Italiji, čeprav še ni popolnoma okreval po zlomu desnega zapestja pred tremi tedni. "Še čutim bolečino, a misel na Giro je močnejša," je povedal 36-letni Nibali, za katerega bi utegnil biti to še zadnji nastop na največji domači dirki, ki jo je dobil dvakrat.