Lani je dirko za VN Eifla (v Nürburgringu) dobil Lewis Hamilton. Foto: EPA
Lani je dirko za VN Eifla (v Nürburgringu) dobil Lewis Hamilton. Foto: EPA

"Imam občutek, da organizatorji ne zaupajo sami sebi, da bi lahko izpeljali dirko za veliko nagrado," je Stefano Domenicali dejal za Sport Bild.

Nemčija je tekmovalno sicer zelo povezana s trenutno formulo ena, Mercedes je namreč zadnjih sedem sezon osvojil naslov svetovnega prvaka med konstruktorji, vozita pa štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Aston Martin) in Mick Schumacher (Haas).

V Nemčiji zelo zadržani
Dirkališče Nürburgring je dirko za veliko nagrado kljub koronski pandemiji gostilo lani, zadnja VN Nemčije v Hockenheimu pa je bila leta 2019. Vendar pa so organizatorji zadržani in se iz finančnih razlogov ne želijo zavezati novim dirkam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vodja formule ena se s temi pomisleki ne strinja. "Samo poglejte Nizozemsko! Zandvoor je razprodan za naslednja tri leta. Zanimanje za dirke F1 je veliko," je za DPA dejal Domenicali in dodal, da predvideva, da bo na hitro razprodana tudi nova dirka v Miamiju.

Naslednje leto naj bi bilo 23 dirk
Domenicali v sezoni 2022 načrtuje 23 dirk, približno tretjina teh naj bi potekala na evropskih tleh, preostale pa po vsem svetu.