New Orleans Saints pod vodstvom podajalca Drewa Breesa vodijo v južni skupini NFC-ja, kjer ima boljši izkupiček samo stoodstotni Los Angeles (5 zmag). Foto: Reuters
New Orleans Saints pod vodstvom podajalca Drewa Breesa vodijo v južni skupini NFC-ja, kjer ima boljši izkupiček samo stoodstotni Los Angeles (5 zmag). Foto: Reuters

Breesa je od absolutnega rekorda v skupni dolžini podaj, ki ga je leta 2015 postavil Manning, pred začetkom tekme ločilo samo še 200 jardov. 39-letni podajalec, ki igra 18. sezono v Ligi NFL, je stari rekord presegel s podajo Tre'Quanu Smithu za touchdown, dolg 62 jardov.

Payton čestital novemu rekorderju
Ob dosežku se mu je poklonil tudi Payton Manning, ki mu je v posnetem sporočilu, predvajanem med tekmo na stadionu Superdome v New Orleansu, dejal: "Poplačal se je ves trud in predanost ... Čestitke, ponosen sem nate."

To je bila ena od treh Breesovih podaj za touchdown na tekmi proti Washington Redskins, ki so jo svetniki dobili s 43:19. S tem se je zmagovalec enega šampionskega prstana (2010) približal še enemu mejniku, saj mu do 500 podaj za touchdown manjka samo ena podaja. Že prejšnji mesec pa je postal rekorder vseh časov z največ zaključenimi podajami.

Brady kot tretji do 500 podaj v karieri
Priložnost, da postane četrti igralec NFL-ja vseh časov z vsaj 500 podajami za zadetek, bo imel čez dva tedna, saj njegova ekipa prihodnji teden počiva. Svetniki so po petih tednih s štirimi zmagami in enim porazom ena boljših ekip v ligi, pred njimi so še brez poraza Kansas City Chiefs in Los Angeles Rams, Cincinatti Bengals pa imajo ravno tako štiri zmage.

Prejšnji četrtek je mejnik 500 podaj za zadetek presegel eden najbolj znanih imen lige NFL Tom Brady. Ta je pri 41 letih še kar eden najbolj dominantnih podajalcev v ligi, s petimi osvojenimi naslovi NFL-ja z New England Patriots pa velja za enega najboljših, če ne že za najboljšega vseh časov.