Tomaž Vnuk bo še naprej operativno vodil klub. Foto: BoBo
Tomaž Vnuk bo še naprej operativno vodil klub. Foto: BoBo
Trener bo še naprej Tomažev brat, Jure Vnuk. Foto: www.alesfevzer.com

Butara je pomočnik direktorja Slovenskih železnic, glavnega pokrovitelja kluba, in tudi podpredsednik Hokejske zveze Slovenije. Potrdili so tudi letni proračun 453.000 evrov in program dela. Nekdanji izvrstni hokejist Tomaž Vnuk bo na direktorskem mestu po besedah Butare še naprej operativno vodil Olimpijo, v izvršnem odboru kluba je med drugimi zdaj tudi generalni direktor SŽ-ja Dušan Mes.

Butara, ki je bil doslej podpredsednik kluba, je napovedal, da bodo skušali pridobiti več pokroviteljev in s tem v prihodnje znova priti tudi v regionalno Ligo Ebel. V prihodnji sezoni pa so cilji ekipe po navedbah Tomaža Vnuka ponovitev dosežkov iz prejšnje sezone v alpski ligi "in, jasno, v Sloveniji osvojiti naslova državnega in pokalnega prvaka". "To je velika odgovornost. Slovenske železnice tako ne vstopamo v klub samo denarno, ampak bomo pomagali celotnemu hokeju v Ljubljani tudi na organizacijski ravni. Upam, da bomo z mestom in drugimi pokrovitelji naredili lepo zgodbo in da bomo klub v naslednjem obdobju spravili še na višjo raven. Želimo, da bi delo temeljilo na slovenskih in mladih igralcih ter da bi osvojili čim več lovorik," je v kratkem nagovoru povedal Butara.

Pogačar ostaja predsednik Jesenic
Skupščina hokejskega kluba Sij Acroni Jesenice je dala pričakovane sklepe. Predsednik kluba še štiri leta ostaja Anže Pogačar (bil je edini kandidat), novi podpredsednik kluba pa je Boštjan Noč, ki je tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije.


V novo sezono s prenovljeno ekipo

S tem je napovedal, da bi bilo lahko v prihodnje tudi več članov ljubljanskega kluba v slovenski reprezentanci. Andrej Hebar je edini igral na letošnjih olimpijskih igrah v Južni Koreji. Aleš Gerkman je v poročilu nadzornega organa izpostavil, da je bilo 33.500 evrov pozitivnega stanja v zadnji bilanci in da je klub redno plačeval vse obveznosti do dobaviteljev in tudi do igralcev in trenerjev. "Zaradi slabih prejšnjih odločitev in negativnega stanja, ko je nova ekipa leta 2012 prevzela vodenje kluba, je bilo delo zelo težko in je sedanje stanje zelo dobro," je med drugim povedal Gerkman, dosedanji predsednik NO-ja, ki je ostal na čelu tega organa tudi za prihodnje obdobje.

V novi sezoni se bo SŽ Olimpija predstavila s prenovljeno ekipo, v kateri ostajajo Tilen Spreitzer, Žiga Svete, Gal Koren, Luka Zorko, Nik Grahut, Aljaž Chvatal, Kristijan Čepon, Janez Orehek, Miha Zajc, Uroš Batič, Luka Ulamec, Mark Sever, Sašo Rajsar, novinci pa so David Planko, Žan Jezovšek (oba prej SIJ Acroni Jesenice), Nejc Brus (HD Jesenice) in Žan Us (dvojna licenca s HK-jem Triglav). V klubu se bodo v prihodnjih tednih sešli tudi z drugimi igralci, ki so izrazili željo, da bi igrali v Ljubljani, in bodo ekipo znatno okrepili. Gre predvsem za slovenske igralce, ki igrajo v tujini. Na začetku sezone, 30. julija, se bo ekipi pridružilo nekaj mladih hokejistov iz Zaloga. Trener ekipe ostaja Jure Vnuk, pomočnik trenerja pa Matej Hočevar.