Alexis Sanchez je bil že nekaj časa na izhodnih vratih pri topničarjih. Foto: Reuters
Alexis Sanchez je bil že nekaj časa na izhodnih vratih pri topničarjih. Foto: Reuters
Henrik Mhitarjan v letošnji sezoni ni veliko igral v Premier ligi. Foto: Reuters

Poleti je bil Sanchez že zelo blizu dogovora z Manchester Cityjem. Pep Guardiola se je odločil, da v zimskem prestopnem roku ne bo spreminjal ekipe. 29-letni Čilenec bi bil najbolje plačan igralec, kar pa ne bi odgovarjalo igralcem Cityja, ki blestijo in so vodilni na lestvici.

Sanchez je poleti 2014 prišel iz Barcelone. Pri Arsenalu je bil nosilec igre, v pretekli sezoni je dosegel kar 30 golov v vseh tekmovanjih skupaj. "Navdušen sem, da sem se pridružil največjemu klubu na svetu. Nisem mogel zavrniti možnosti, da bi igral na tem zgodovinskem stadionu pod vodstvom Joseja Mourinha. Ponosen sem, da sem postal prvi Čilenec, ki bo oblekel dres rdečih vragov. Zdaj moram izpolniti velika pričakovanja navijačev po vsem svetu," je bil navdušen Sanchez, ki bi poleti postal prost igralec. Vsi pogovori z Arsenom Wengerjem niso bili uspešni in že nekaj časa se je ugibalo, kdaj se bo zgodil prestop.
Sanchez bo, kot poročajo otoški mediji, postal najbolje plačani igralec v Premier ligi, saj naj bi njegova plača (brez davkov) znašala kar 500.000 britanskih funtov oziroma 567.000 na teden.

29-letni Mhitarjan je na 63 tekmah za Manchester United prispeval 13 golov. Julija 2016 je prišel na Old Trafford iz dortmundske Borussie. Mourinho se ni najbolje razumel z Armencem, v Premier ligi je v letošnji sezoni začel le deset tekem. Zadnjič je zaigral proti Derbyju na tekmi Pokala FA.

"Zelo sem srečen, da smo dosegli dogovor. Že pred prihodom k Manchester Unitedu sem bil blizu prestopa v Arsenal. Zdaj sem končno tukaj in pomagal bom, da spišemo nov list v bogati zgodovini kluba," je poudaril Mhitarjan.
De Bruyne podaljšal do leta 2023
Manchester City pa je podaljšal sodelovanje s Kevinom De Bruynom. Po novem bo Belgijec sinjemodri dres nosil do leta 2023. "Zadovoljen sem, da sem podpisal novo pogodbo. Večkrat sem že poudaril, da se tukaj dobro počutim in bi rad še dolgo ostal," je dejal De Bruyne, ki je imel pred današnjim dnem sklenjen dogovor do leta 2021. Leta 2015 je za 75 milijonov evrov iz Wolfsburga, za vodilno ekipo Premier lige je na 122 tekmah dosegel 31 golov.