Lara Ivanuša in soigralke so v kvalifikacijah za SP dosegle dve zmagi. Foto: www.alesfevzer.com
Lara Ivanuša in soigralke so v kvalifikacijah za SP dosegle dve zmagi. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranke Boruta Jarca so pred štirimi dnevi slavile na Ferskih otokih s 4:0, potem ko je dva gola dosegla Mateja Zver, po enega pa Lara Ivanuša in Lara Prašnikar.

Na današnji veliko zahtevnejši tekmi so bile Slovenke v prvem polčasu enakovredne favoriziranim gostiteljicam, po obetavnem prvem polčasu in neodločenem izidu pa so v drugem polčasu popustile in prejele dva gola. Glodis Viggosdottir je zadela v 55. in 68. minuti, po tej zmagi pa so se Islandke prebile na prvo mesto v kvalifikacijski skupini 5.

Na SP, ki bo med 7. junijem in 7. julijem prihodnje leto v Franciji, se bodo iz skupinskega dela evropskih kvalifikacij uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene ekipe pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah. Nastop na zaključnem turnirju so si že zagotovile Francija, Kitajska, Tajska, Avstralija, Japonska, Južna Koreja, Brazilija, Čile, Španija in Italija.

Jarc: Našo igro pohvalil tudi islandski selektor
"Lahko rečem, da so se Slovenke pokazale v tako lepi in kvalitetni luči, da se je tudi Islandija tresla 90 minut za zmago! Po koncu tekme je do mene prišel islandski selektor in mi čestital, rekel pa je takole: ne more verjeti, da je Slovenija v tako kratkem času postala tako organizirana in kvalitetna ekipa. Pravi, da ne more verjeti. O tekmi pa lahko rečem še tole: Islandke so prevladovale na trenutke, saj smo tudi mi. Ko smo imeli pobudo, smo si priigrali tri, štiri priložnosti, a jih nismo izkoristili. Na drugi strani je Islandija iz dveh malce čudnih položajev zadela. Morda je bil celo prekršek nad našo vratarko ob prvem golu. A ne iščemo alibija, to je nogomet," je poudaril selektor Jarc.

Slovenke bodo zadnjo tekmo v kvalifikacijah odigrale 31. avgusta na Češkem.

Kvalifikacije za SP 2019, skupine 5:
ISLANDIJA - SLOVENIJA 2:0 (0:0)
Viggosdottir 55., 68.

Slovenija: Meršnik, Eržen, Rozmarič, Agrež, Erman, Korošec, Kolbl (78./Kuštrin), Čonč, Prašnikar, Ivanuša (89./Prša), Zver.

Vrstni red: Islandija 16, Nemčija 15, Češka 7, Slovenija 6, Ferski otoki 0 točk.