Fabrizio Miccoli bo naslednja tri leta in pol preživel v zaporu v Benečiji. Foto: EPA
Fabrizio Miccoli bo naslednja tri leta in pol preživel v zaporu v Benečiji. Foto: EPA

Osrednji italijanski športni časnik La Gazzetta Dello Sport je zapisal, da bo Miccoli kazen odslužil v zaporu Rovigo, ki je 60 km oddaljen od Benetk.

Miccoli, znan tudi po tem, da je imel v levo obrv vselej zarezane različne vzorce, je največji pečat pustil v dresu Palerma, katerega član je bil med letoma 2007 in 2013. Na 179 tekmah se je med strelce vpisal 81-krat (74-krat v Serie A).  Foto: EPA
Miccoli, znan tudi po tem, da je imel v levo obrv vselej zarezane različne vzorce, je največji pečat pustil v dresu Palerma, katerega član je bil med letoma 2007 in 2013. Na 179 tekmah se je med strelce vpisal 81-krat (74-krat v Serie A). Foto: EPA

Nekdanji soigralec slovenskega reprezentanta Josipa Iličića in Armina Bačinovića pri Palermu se je pod drobnogledom italijanskih oblasti znašel že leta 2010, potem ko se je zapletel v spor z nekdanjim fizioterapevtom Palerma in lastnikom diskoteke Paparazzi Giorgijem Gasperinijem ter od njega terjal svoj delež pri prodaji lokala.

Ker tedaj zneska ni prejel, je stopil v stik z domnevnim članom sicilijanske mafije Antoninom Lauricellom, ki je nato v njegovem imenu zahteval 12 tisoč evrov plačila.

Sodišče zavrnilo njegovo pritožbo
Prizivno sodišče je 42-letnemu Miccoliju zaporno kazen zaradi izsiljevanja prisodilo že januarja lani, a se je pritožil, kasacijsko sodišče v Palermu pa je zavrnilo njegovo pritožbo. Identično usodo je prejšnji mesec doživela tudi pritožba Lauricella, ki bo zaradi izsiljevanja in drugih nečednih poslov v zaporu odsedel sedem let.

Največji pečat je pustil v Palermu
Miccoli je v svojih zlatih nogometnih časih v domovini igral za Juventus, Fiorentino, Palermo in Lecce ter Benfico, med letoma 2003 in 2004 je odigral tudi deset tekem za italijansko izbrano vrsto in dosegel dva zadetka. Največji pečat je vseeno pustil na Siciliji pri Palermu, kjer je v šestih sezonah podrl klubski rekord po številu doseženih prvenstvenih zadetkov (74).