Abdelhak Nouri je veljal za enega najobetavnejših igralcev svoje generacije. Foto: EPA
Abdelhak Nouri je veljal za enega najobetavnejših igralcev svoje generacije. Foto: EPA

Nizozemski velikan je po nesrečnem dogodku pred tremi leti v Avstriji Nouriju še naprej plačeval plačo, zdaj pa so uradno prekinili pogodbo, ki bi se 1. julija samodejno obnovila še za eno leto. Vzrok za to je pandemija novega koronavirusa, ki je klube po vsem svetu prisilila v klestenje stroškov.

Klub sicer Nourija ne bo pustil samega, saj se pogovarja z družino nogometaša o rešitvah za prihodnost. Do zdaj mu je med rehabilitacijo vseskozi pomagal.

V petek so mediji poročali, da je Nouri po dolgem bivanju v bolnišnici zdaj v domači oskrbi, a je še vedno popolnoma odvisen od družine. Iz umetne kome se je prebudil avgusta 2018.

"Zaveda se, kje je, je buden. Kiha, kolca, jé, iz postelje pa sam ne more vstati. Sporazumevamo se z očmi in nasmehom. Pogovarjamo se z njimi, gledamo tudi nogomet. Vedeti nam da, da mu je to zelo všeč, pogosto pokaže čustva. Z njim ravnamo, kot da ni bolan," je Nourijevo stanje opisal njegov brat Abderrahim v pogovoru za nizozemsko javno televizijo.

Pred leti najboljši igralec druge nizozemske lige
Nouri se je julija 2017 zaradi težav z aritmijo zgrudil med prijateljsko tekmo v Zillertalu proti Werderju iz Bremna. Ajax je priznal, da tedaj ni bilo dobro poskrbljeno za medicinsko oskrbo, saj niso takoj prinesli defibrilatorja.

Nouri, ki se je v Amsterdamu rodil maroškima staršema, bo v četrtek dopolnil 23 let. V sezoni 2016/17 je za člansko ekipo Ajaxa zbral 15 nastopov, tri tudi v Evropski ligi. Že na svojem prvem srečanju, pokalnem proti Willemu II., je dosegel zadetek. Kot član mlade ekipe Ajaxa je bil v sezoni 2016/17 izbran za najboljšega igralca druge nizozemske lige.