Bruno Fernandes je bil kapetan Sportinga. Zdaj je sprejel nov izziv. Rdeči vragi so v krizi, za vodilnim Liverpoolom zaostajajo kar 36 točk. Foto: EPA
Bruno Fernandes je bil kapetan Sportinga. Zdaj je sprejel nov izziv. Rdeči vragi so v krizi, za vodilnim Liverpoolom zaostajajo kar 36 točk. Foto: EPA

Dogovor sta kluba po dolgih pogajanjih dosegla že v sredo, za potrditev pa je moral Portugalec še na zdravniški pregled. Fernandes je na 137 tekmah za zeleno-bele dosegel 63 golov. Za portugalsko izbrano vrsto je zbral 19 nastopov.

Angleški in portugalski mediji poročajo o odškodnini približno 55 milijonov evrov, z bonusi bi posel lahko dosegel tudi 80 milijonov evrov.

"Ko sem opazoval Cristiana Ronalda v dresu tega kluba, sem postal velik navijač Uniteda. Zdi se mi neverjetno, da lahko zdaj igram za ta klub, trdo sem garal za ta trenutek in navijačem lahko obljubim, da bom naredil vse za lovorike in uspehe. Velika zahvala vsem v Unitedu, ki so verjeli vame, komaj čakam, da se izkažem na zelenici," je za spletno stran rdečih vragov dejal Fernandes.

Prestop zdaj že nekdanjega kapetana Sportinga k Unitedu se je vlekel precej časa, številni mediji so ga že videli v drugih klubih, tudi v Barceloni. 25-letni vezist je pred Sportingom igral še za Novaro, Udinese in Sampdorio.

To je največji prestop v Premier ligi v januarskem prestopnem roku. "Njegovi goli in podaje povedo vse. To je zares velika okrepitev za naš klub pred drugim delom sezone. Pri Sportingu je bil vodja ekipe, zares je izjemna osebnost in točno takega nogometaša smo potrebovali," je bil zadovoljen trener Ole Gunnar Solskjaer.