Mohamed bin Salman si želi na klopi videti Massimiliana Allegrija. Foto: EPA
Mohamed bin Salman si želi na klopi videti Massimiliana Allegrija. Foto: EPA

Savdski princ Mohamed bin Salman bo kmalu postal večinski lastnik Newcastla. Že je poudaril, da namerava v ekipo vložiti veliko denarja. Mediji v Veliki Britaniji ocenjujejo znesek na 400 milijonov evrov. Novi lastnik želi klub, ki je šele na 13. mestu Premier lige, dvigniti v vrh angleškega nogometa.

Srake bodo dobile tudi novega trenerja. Massimiliano Allegri, ki je zelo uspešno vodil Juventus (pet zaporednih naslovov v Serie A in dva finalna nastopa v Ligi prvakov), bo nasledil Steva Brucea.

Redknapp: Newcastle se bo vrnil na mesta, ki mu pripadajo
Vse posle v klubu bo prevzel Jamie Reuben. 32-letnik je sicer sin milijarderja Davida Reubna. "Ko se pogovarjam z njim, želi izvedeti vse o določenem nogometašu. Res je pravi nogometni fanatik. Prepričan sem, da bo podrobno analiziral nogometno tržnico. Igralci bodo zagotovo postali cenejši. Newcastle se je znašel v odličnem položaju. Navijači, ki so v zadnjih letih zelo trpeli, se lahko veselijo svetle prihodnosti. Vsekakor bo Newcastle močno vlagal, prišli bodo veliki igralci in Newcastle se bo vrnil na mesta, ki mu pripadajo," je napovedal analitik na televizijski postaji Sky Sports Jamie Redknapp.

Newcastle že zares dolgo čaka na lovoriko. Angleški prvak je bil zadnjič leta 1927, Pokal FA pa je zadnjič osvojil leta 1955.

Massimiliano Allegri se bo, kot vse kaže, preizkusil v Premier ligi. Foto: Reuters
Massimiliano Allegri se bo, kot vse kaže, preizkusil v Premier ligi. Foto: Reuters

Klubi Premier lige se bojijo pravnega kaosa
Za zdaj še ni mogoče konkretno napovedati, kdaj bodo na Otoku lahko znova igrali nogomet. Kot mogoči datum nadaljevanja sezone brez gledalcev na tribunah se omenja 6. junij. Sezona pa bi se nato zavlekla še v julij. Takšno izredno podaljšanje pa bi povzročilo nepričakovane zaplete zaradi poletnega prestopnega roka in pogodb z igralci.

Vodilni predstavniki skupine klubov, med njimi so tudi klubi, ki bodo tekmovali v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni, so vse bolj zaskrbljeni zaradi pogodb, ki so vezane na konec uradne sezone.

V klubih želijo, da bi vprašanja, ki zadevajo podaljševanje sezone, odprli na načrtovanem petkovem sestanku zainteresiranih strani v Premier ligi.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je sicer že napovedala, da bo sprejela posebne ukrepe za zaščito klubov in igralcev, katerih pogodbe potečejo ob uradnem poletnem koncu evropske klubske sezone.