Edinson Cavani je odigral 200 prvenstvenih tekem za PSG in dosegel kar 138 golov. Foto: Reuters
Edinson Cavani je odigral 200 prvenstvenih tekem za PSG in dosegel kar 138 golov. Foto: Reuters

33-letni napadalec je podpisal pogodbo do konca sezone. Urugvajec je bil od junija naprej prost igralec in rdečim vragom ne bo treba plačati odškodnine. Njegova plača naj bi po pisanju angleških medijev znašala 11 milijonov evrov na sezono.

"Manchester United je eden največjih klubov na svetu in v veliko čast je biti tukaj. Trdo sem garal v zadnjih mesecih in čutim se pripravljenega zastopati ta izjemen klub. Igral sem že pred številnimi strastnimi navijači in vem, da me v Manchestru čaka nekaj podobnega. Zelo se še veselim začutiti atmosfero Old Trafforda, ko bo to seveda varno za navijače," je povedal 33-letni napadalec.

"Edinson je vrhunski profesionalec. Njegov strelski izkupiček je fantastičen. Ekipi bo prinesel energijo, moč, vodenje in zmagovalno mentaliteto, najpomembneje od vsega pa je to, da bo prinesel zadetke. Za njim je sijajna kariera, v kateri je lovorike osvajal v vseh klubih, za katere je igral," je povedal trener Ole Gunnar Solskjaer.

Na Old Trafford prihajata tudi Telles in Traore
Že pred tem je vodstvo kluba potrdila dve okrepitvi. 18-letni Amad Traore, ki je v Serie A zbral tri nastope za Atalanto. Vezist velja za velikega talenta. Atalanta naj bi takoj zaslužila 25 milijonov evrov, 15 milijonov evrov pa je možnih še dodatnih bonusov.

Tudi brazilski branilec Alex Telles se seli na Old Trafford. 27-letnik je za Porto skupaj dosegel 26 zadetkov in prispeval več kot 50 podaj. Podpisal je štiriletno pogodbo.