Lautaro Martinez in njegovi goli za Argentino so redka svetla točka prenovljene reprezentance, ki jo vodi trenersko sicer neizkušeni Lionel Scaloni. Foto: EPA
Lautaro Martinez in njegovi goli za Argentino so redka svetla točka prenovljene reprezentance, ki jo vodi trenersko sicer neizkušeni Lionel Scaloni. Foto: EPA

S podarjenim zgodnjim golom in nekaj sreče ter veliko mučenja je Argentina Lionela Messija dosegla prvo zmago na prvenstvu v Braziliji. V Portu Alegru je selektor Lionel Scaloni v igro poslal še 12. različico prve postave, kjer je Messi zaigral za napadalnim parom Lautaro Martinez-Sergio Aguero. Začetek je bil več kot spodbuden, trije streli v treh minutah in nato ključni dogodek.

Al Ravi s prostega strela v vratnico
Branilec Basam Hišam je tako rekoč podal na nogo Martinezu in El Toro (bik) je dosegel že peti gol na svoji komaj osmi reprezentančni tekmi. V nadaljevanju so Argentinci serijsko zapravljali priložnosti, a počasi tudi izgubljali prevlado. Ob koncu 1. dela so se prvaki Azije le opogumili in v sodnikovem dodatku je Basam Al Ravi s prostega strela stresel levo vratnico.

Argentina s prvo zmago v četrtfinale Cope

Aguero preprečil živčno končnico
V nadaljevanju so imeli Katarci nekaj več prostora, ki pa ga niso znali izkoristiti. Argentinci so raje prežali na hitre prehode in protinapade, a so se v zaključkih preveč zapletali. Grešil je tudi Messi. Vse dvome o napredovanju iz skupinskega dela je v 82. minuti razblinil Sergio Aguero, ki je končno našel navdih in hitrost iz klubskega dresa ter v samostojni akciji prebil katarsko obrambo in z diagonalnim strelom postavil končnih 2:0.

Argentino v četrtfinalu v petek v Riu de Janeiru čaka soočenje z Venezuelo, ob uspehu pa jih najverjetneje čaka veliki južnoameriški derbi z Brazilijo. Na 46. Copo Americo povabljeni Katar se poslavlja od turnirja.

Cuellar osrečil Peru
Kolumbija je bila tudi z B-postavo pretrd oreh za nenavdihnjeni Paragvaj. Gustavo Cuellar je po podaji Santiaga Ariasa dosegel edini gol. Kafetarji gredo s popolnim izkupičkom kot favoriti v spodnji del tabele izločilnih bojev, medtem ko bodo Paragvajci trepetali in upali, da v skupini C tretjeuvrščeno moštvo ne bo osvojilo več kot dveh točk. Razplet v skupini B je tudi osrečil Peru, ki se je s štirimi točkami kot tretjeuvrščena reprezentanca skupine A prav tako uvrstil v četrtfinale.


46. COPA AMERICA - BRAZILIJA 2019

SKUPINA B, 3. krog

KATAR - ARGENTINA 0:1 (0:1)
Martinez 4.

Katar vs Argentina( id: 17752698 datum: 24.5.2019)

KOLUMBIJA - PARAGVAJ 2:0 (1:0)
Cuellar 31., Diaz 69.

Kolumbija vs Paragvaj( id: 17752699 datum: 24.5.2019)

Lestvica: Kolumbija 9, Argentina 4, Paragvaj 2, Katar 1.


ČETRTFINALE

Petek, 28. junija, ob 2.30:
BRAZILIJA - B/C3 (Porto Alegre)

Ob 21.00:
VENEZUELA - ARGENTINA (Rio de Janeiro)

Sobota, 29. junija, ob 1.00:
KOLUMBIJA - C2 (Sao Paulo)

Ob 21.00:
C1 - PERU (Salvador)

Polfinale bo 2. in 3. julija, finale pa 7. julija ob 22.00 v Riu de Janeiru.