Mikel Arteta je blestel v dresu Evertona med letoma 2005 in 2011. Zadnjih pet let kariere je nato igral za Arsenal, kjer je zdaj trener. Foto: EPA
Mikel Arteta je blestel v dresu Evertona med letoma 2005 in 2011. Zadnjih pet let kariere je nato igral za Arsenal, kjer je zdaj trener. Foto: EPA

Za špansko televizijo La Sexta je 37-letni španski strateg potrdil, da se počuti precej bolje.

"Po treh ali štirih dneh sem se začel počutiti bolje, imel sem spet več energije, tudi simptomi so izostali. Zdaj sem zelo dobro. Mislim, da sem okreval po bolezni," je povedal Španec, ki je konec preteklega leta nasledil rojaka Unaija Emeryja na klopi topničarjev.

Iz tabora Arsenala so medtem sporočili, da bodo nogometaši še naprej trenirali na svojih domovih, saj so bili zaradi potrjene bolezni pri Arteti vsi v samoizolaciji.

"Vsi člani naše prve ekipe bi se morali k treningom vrniti v torek po prestani 14-dnevni osamitvi zaradi pozitivnega testa Mikela Artete. A glede na trenutni položaj zaradi pandemije virusa SARS-CoV-2 bi bilo neprimerno zahtevati od igralcev, da naj pridejo na trening," so zapisali pri topničarjih na klubski spletni strani in pojasnili, da bodo tako člani prve ekipe, ženska ekipa in akademija igralcev vsi ostali doma.

Arteta je odšel na test 10. marca, potem ko je bilo znano, da se je okužil predsednik Olympiacosa Evangelos Marinakis. Ekipa iz Pireja je izločila Arsenal v šestnajstini finala Evropske lige.

Arsenal je v Premier ligi na devetem mestu. Zbral je 40 točk, a ima tudi tekmo manj. Še vedno ima možnosti za preboj v evropska tekmovanja, angleško prvenstvo pa se ne bo nadaljevalo pred 30. aprilom.