Djalo Aldair je bil junak Olimpije v Ta' Qaliju. Foto: www.alesfevzer.com
Djalo Aldair je bil junak Olimpije v Ta' Qaliju. Foto: www.alesfevzer.com

V Ta' Qaliju je v 27. minuti s prostega strela zadel Brazilec Diego Silva in izničil prednost Ljubljančanov z 1:0 s prve tekme. Do konca rednega dela srečanja in v podaljšku nato ni bilo več zadetkov, zato so potnika v 3. predkrog določile 11-metrovke.

V prvih štirih serijah so bili vsi strelci uspešni, v peti pa je vratar Olimpije Nejc Vidmar ubranil slab strel Nigerijca Paula Mbonga. Za zeleno-bele je bil uspešen Djalo Aldair in gostje so se lahko veselili. Za Olimpijo so zadeli še Timi Max Elšnik, Dino Špehar, Tomislav Tomić in Enrik Ostrc.

Ljubljančane v 3. predkrogu čaka Santa Clara iz Portugalske, lani šestouvrščeno moštvo tamkajšnje lige. Portugalci so s skupnim izidom 5:0 izločili Shkupi iz Makedonije (0:3, 2:0). Prvo srečanje v mestu Ponta Delgada na Azorih bo prihodnji četrtek.

Obe ekipi nista navdušili

Ljubljančani na Malti niso navdušili, tako kot tudi ne domača ekipa. V prvem polčasu so imeli Ljubljančani v hudi pripeki več prekinitev in v uvodnih 25 minutah tudi več resnejših strelov, a Daniela Fernandesa niso premagali. V 6. minuti je ubranil strel po prodoru Save Petrova po levi strani v kazenski prostor, v 17. minuti je Mustafa Nukić žogo z volejem iz bližine poslal malce čez vrata, isti igralec pa je v 24. minuti zadel vratnico, a iz prepovedanega položaja.

Maltežani so povedli, potem ko je Antonio Delamea Mlinar 20 metrov od svojih vrat naredil prekršek, s prostega strela pa je Diego Silva žogo poslal v levi zgornji kot vrat.

V drugem polčasu je v 57. minuti Svit Sešlar prišel do odprtega strela v kazenskem prostoru, toda streljal previsoko. V 78. minuti so Ljubljančani znova prišli do obetavnega položaja za strel, na desni strani kazenskega prostora je sprožil Aldair, toda Fernandes je bil na mestu. Že v sodniškem dodatku je Sešlar v kazenskem prostoru prišel do nove priložnosti, a je spet streljal previsoko.

V prvem delu podaljška je imela Olimpija edino priložnost tik pred koncem, ko je Uroš Korun poskusil ob drugi vratnici, a mu je Fernandes preprečil veselje. V drugem delu podaljška prave priložnosti ni bilo.

Vidmar ubranil strel Mbonga z 11-m in popeljal Olimpijo v 3. predkrog
Sorodna novica Novinec Mustafa Nukić poskrbel za mirnejšo pot na Malto

Konferenčna liga

2. predkrog, povratna tekma

Birkirkara (MLT) – OLIMPIJA
5:5 (1:0, 1:0) – po 11-metrovkah 0:1
Diego Silva 27.

Birkirkara: Fernandes, Pepe, Carniello, Attard, Zamit, Yankam (106./Bezzina), Diego Silva, Bonanni (79./Scicluna), Macedo (90./Aguirre), Montebello (95./Mbong), Falcone (101./Briffa).

Olimpija: Vidmar, Gliha (56./Pavlović), Delamea Mlinar, Korun, Boakye (106./Andrejašič), Kapun (65./Elšnik), Tomić, Sešlar (106./Ostrc), Aldair, Petrov (56./Kurež), Nukić (95./Špehar).

Sodnik: Bram van Driessche (Belgija)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme.


3. predkrog, prva tekma

Četrtek, 5. avgusta:
SANTA CLARA (POR) - OLIMPIJA

Povratna tekma bo 12. avgusta.