Kevin-Prince Boateng je hitro sprejel ponudbo Barcelone. Foto: Reuters
Kevin-Prince Boateng je hitro sprejel ponudbo Barcelone. Foto: Reuters

Boateng je za Sky Sport Italia potrdil, da bo edinstveno priložnost izkoristil. "Barca, prihajam! Na žalost zapuščam Sassuolo, ampak to je edinstvena priložnost. Ne sprašujte me o Realu. Zdaj se želim le osredotočiti na Barcelono in upam, da bom na naslednjem el clasicu zadel na stadionu Santiago Bernabeu," je dejal 31-letni Ganec, ki je kariero začel pri Herthi, nato pa igral za Tottenham, Borussio Dortmund, Portsmouth, Milan, Schalke, Las Palmas in Eintracht iz Frankfurta.

Vodstvi Sassuola in Barcelone se pogovarjata o posoji do konca sezone in nato tudi o mogočem odkupu. Katalonci bi morali odšteti osem milijonov evrov.

Za Gano je odigral 15 tekem in dosegel dva gola. 186 cm visoki ofenzivni vezist je bil lani nosilec igre Eintrachta iz Frankfurta. Maja se je veselil zmage v nemškem pokalu, Eintracht je bil boljši od Bayerna s 3:1. Presenetljivo je nato zapustil Frankfurt in odšel v Sassuolo, ki je v spodnjem delu lestvice Serie A. Na 13 tekmah v letošnji sezoni je dosegel štiri gole.

Dembele bo počival dva tedna
Barcelona je vodilna v španskem prvenstvu, ima pet točk naskoka pred madridskim Atleticom in že deset pred Realom. V nedeljo se je proti Leganesu (3:1) poškodoval odlični Ousmane Dembele, zaradi zvitega gležnja bo počival dva tedna. Trener Ernesto Valverde na napadalca, ki je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih dosegel že 13 golov, ne bo mogel računati proti Sevilli v kraljevem pokalu, izpustil pa bo še prvenstveni obračun z Girono.