Trenerja Kopra Slavka Matića v spomladanskem delu čaka težko delo. Foto: BoBo
Trenerja Kopra Slavka Matića v spomladanskem delu čaka težko delo. Foto: BoBo
Denis Šme
Denis Šme je v Maribor prišel kot prost igralec. Foto: Twitter NK Maribor

Koprčani so se razšli z Damirjem Hadžičem, Ivanom Šimurino, Christianom del Torom, Igorjem Galom in Dragom Gabrićem.

Hkrati pa so v koprskem taboru pred ponedeljkovim uvodnim treningom predstavili tudi deset novincev. Koprski športni direktor Dušan Petković se je za sodelovanje dogovoril z deseterico nogometašev.

Riera in Muslimović blizu Bonifiki
Rumeni dres bodo v nadaljevanju sezone nosili Marin Jurina, Mademba Djibril Cisse, Jakov Biljan, Fabian Lokaj, Ruben Belima, Ivan Čović, Igor Horvat, Luka Leko, Ivan Blatančić in Toni Datković, ki je v preteklem letu in pol igral za Zavrč. Blizu prihoda na Bonifiko naj bi bila tudi Zavrčeva zvezdnika Albert Riera in Zlatan Muslimović.

Šme okrepil obrambo Maribora
Nekdanji igralec Kopra Denis Šme, ki je klub zapustil novembra lani, pa je postal novi član Maribora. 21-letni in 184 cm visoki branilec iz Velenja je podpisal pogodbo do leta 2019. "Kljub mladosti je Denis Šme že izkušen prvoligaški igralec in bo povečal konkurenco v obrambi. Veseli nas, da smo pripeljali še enega nadarjenega nogometaša, mladega slovenskega reprezentanta. Ekipi se bo pridružil že na treningu v sredo," je ob sklenitvi dogovora dejal športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

"Za Štajerca seveda ni dileme, ob klicu iz Maribora nisem imel pomislekov in sem se takoj odločil sprejeti ponudbo. Prvi vtis ob sprejemu v klubu je izjemen, občutki so navdušujoči. Pristop in način delovanja sta le potrdila moja spoznanja o NK Maribor. Prihajam motiviran, z veliko mero ambicioznosti, da bi prispeval svoj delež k uspehom ekipe," je po podpisu pogodbe za spletno stran kluba povedal Šme.