Po odhodu Cristiana Ronalda se bodo pri Juventusu osredotočili na mlade upe v klubu. Foto: Reuters
Po odhodu Cristiana Ronalda se bodo pri Juventusu osredotočili na mlade upe v klubu. Foto: Reuters

36-letni portugalski nogometni zvezdnik se je vrnil k rdečim vragom, v dresu katerih je pred leti nase opozoril tudi širšo nogometno javnost. Njegov odhod je v klubu iz Torina pustil veliko vrzel, zdaj jo poskušajo nekako zakrpati, je priznal Cherubini.

Recimo, da kar naenkrat ni bilo več pogojev, da zadržimo Ronalda v našem klubu. Ko se je Ronaldo z nami začel pogovarjati na način, na kakršnega se je, drugačen razplet ni bil več mogoč. Zelo neposredno je izrazil svojo željo, preprosto ga nismo mogli prisiliti, da ostane v okolju, katerega del ni več želel biti.

Federico Cherubini, direktor Juventusa

Kean bo zdaj zgled mladim
"Recimo, da kar naenkrat ni bilo več pogojev, da zadržimo Ronalda v našem klubu. Ko se je Ronaldo z nami začel pogovarjati na način, na kakršnega se je, drugačen razplet ni bil več mogoč. Zelo neposredno je izrazil svojo željo, preprosto ga nismo mogli prisiliti, da ostane v okolju, katerega del ni več želel biti," je za Tuttosport dejal direktor Juventusa in dodal: "Ko nas je Cristiano zapustil, nismo začeli razmišljati o njegovi neposredni zamenjavi, temveč o širši prihodnosti kluba." Klubu se je kot posojen nogometaš Evertona pridružil Moise Kean.

"Kean ni zamenjal Ronalda. Je del novega načrta za svetlo prihodnost. Ronaldov odhod je na neki način sklenil krog. V Torino smo pripeljali nazaj mladeniča, ki se je kalil v naši mladinski šoli. Želimo, da postane zgled vsem drugim mladim nogometašem," je dodal.

Obžaluje, da v klub ni pripeljal Haalanda
Cherubini je obenem optimističen, da bo sodelovanje s črno-belimi podaljšal argentinski as Paulo Dybala, obenem pa je priznal obžalovanje, da jim pred leti ni uspelo v Torino pripeljati 17-letnega Erlinga Haalanda. "Tedaj smo začeli skupinski projekt ekipe do 23 let. Možnosti, ki smo jih tedaj ponudili Haalandu, zanj niso bile dovolj privlačne. Igralce, kot je on, dogovarjanja o posoji, na žalost odvračajo," je še dodal.