Andres Vombergar je na zadnjih petih tekmah zabil štiri gole in prispeval dve podaji. Foto: BoBo
Andres Vombergar je na zadnjih petih tekmah zabil štiri gole in prispeval dve podaji. Foto: BoBo
Maribor po prvi četrtini štiri točke pred Olimpijo
Vombergar prosil "Krono", naj mu prepusti 11-m
Po tekmi Maribor - Domžale: ste tudi vi uživali?
Zadetki iz Celja in Kranja
Tavares: Kljub štirim golom brez zmage
Izjavi Srebrniča in Volaša po tekmi Gorica - Krško

"Ta moment je povzročil psihološko blokado, ki jo je Olimpija hitro kaznovala. To je lepa šola za nas, da mogoče življenje ni pošteno v vsakem momentu," je po tekmi razpredal trener Aluminija Oliver Bogatinov. Ponis je na belo točko pokazal, potem ko se je po predložku Maria Jurčevića argentinski vezist Aluminija Lucas Horvat v kazenskem prostoru refleksno zaščitil z rokama.

Prerojeni Vombergar
Žogo je pod prečko zabil Andres Vombergar. "Krona je vzel žogo, jaz pa sem ga prosil, če lahko izvajam enajstmetrovko. Pustil me je, za kar sem mu hvaležen," je zgodbo pred enajstmetrovko opisal argentinski Slovenec, ki je navijače spet dvignil na noge pet minut pozneje, ko je zabil še četrti gol sezone. 24-letnik, ki je bil na začetku sezone v nemilosti zdaj že nekdanjih srbskih trenerjev, je na zadnjih petih tekmah zbral štiri gole in dve podaji.

Trener Olimpije Zoran Barišić se zaveda, da je bil prvi polčas slab, zato se je raje "preselil" v drugi del. "Že od začetka drugega polčasa smo igrali bolje in aktivneje. Videlo se je, kakšen nogomet lahko igra to moštvo," je povedal Barišić, ki je svoje delo v Ljubljani začel z dvema prvenstvenima in pokalno zmago. Aluminij je v Stožicah izgubil še sedmič, ob tem pa je le dosegel častni zadetek, šele drugega na sedmih obračunih v Ljubljani.

Olimpija zaostanek z 9 znižala na 4 točke
Olimpija tako korak za korakom lovi Mariborčane, ki so v tej sezoni vodili že za devet točk. Zdaj je naskok vijoličastih le še štiri točke. Maribor so na sobotnem derbiju ustavile Domžale, ki so po nenavadni tekmi iz Ljudskega vrta odšle s točko. Mariborčani so sicer zabili vse štiri gole, a dva v svojo mrežo.

"Redko videna tekma. Ko igraš odlično, štirikrat zatreseš mrežo, a ne zmagaš ... Ko si zabiješ gol takoj na začetku, a se dobro vrneš v igro, prideš do vodstva, imaš lepe priložnosti, potem pa se zgodi ta nesrečni dogodek z drugim avtogolom in povrhu še izključitev. Za nami je tekma, bogata z epizodami, ki nam niso šle na roko, in pa tudi z veliko količino zelo dobrega nogometa z naše strani," je povedal Darko Milanič in dodal: "Gostom nismo pustili veliko, vendar še vedno dovolj, da nismo zmagali. To je tisto najbolj neprijetno spoznanje tekme, saj všečne in tudi zelo zrele igre nismo ustrezno nadgradili. Zato so vtisi mešani, po eni strani sem zadovoljen s predstavo, saj so fantje odigrali večji del tekme zelo dobro, vendar je nenavadno, da smo imeli toliko negativnih dogodkov."

Vijoličasti v Ljudskem vrtu zmagali le enkrat
Maribor je še edino neporaženo moštvo prvenstva. Ima najučinkovitejši napad (28) in najtrdnejšo obrambo (6). Razlog, da prednost pred Olimpijo ni višja, so predvsem predstave v Ljudskem vrtu, kjer so Mariborčani od štirih tekem dobili le eno.

Trener Domžal Simon Rožman je bil po slabšem zadnjem obdobju s predstavo v Mariboru zadovoljen: "Menim, da smo taktično zelo dobro kljubovali gostiteljem. Določen splet okoliščin nas je pripeljal v položaj, ko bi na koncu morda lahko odnesli tudi vse tri točke, a smo z remijem zadovoljni. Gre za dobro popotnico za obdobje, ki nas čaka. Vse bolj se kaže, da smo v zadnjem prestopnem roku izgubili nekaj pomembnih stvari, ki so nas krasile v preteklosti, s čimer smo že bili primorani vnesti določene korekcije v svojo igro. Pred nami je nova zgodba z novimi obrazi, novimi izzivi, potrebnega bo veliko dela, a smo vsi skupaj zelo željni in motivirani. Še posebej fantje, kar me kot trenerja zelo veseli.

TV SLO: V četrtek Olimpija - Gorica, v nedeljo Mura - Maribor
Deseti krog bo že med tednom. Na TV SLO 2 in MMC-ju si boste lahko v četrtek ogledali prenos tekme Olimpija - Gorica. V enajstem krogu bo prava poslastica v Murski Soboti, kjer se bosta udarila Mura in Maribor. Prenos bo v nedeljo ob 12.45 na TV SLO 2 in MMC-ju.

10. KROG
Sreda ob 20.00:

KRŠKO - DOMŽALE

Četrtek ob 15.30:
TRIGLAV - MURA

Ob 18.00:
MARIBOR - RUDAR

Ob 20.10:
CELJE - ALUMINIJ

Ob 20.15:
OLIMPIJA - GORICA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.


11. KROG

Nedelja ob 13.00:
MURA - MARIBOR
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 16.00:
RUDAR - DOMŽALE

Ob 18.15:
OLIMPIJA - KRŠKO

Ponedeljek ob 16.00:
GORICA - CELJE

Ob 18.00:
ALUMINIJ - TRIGLAV

Maribor po prvi četrtini štiri točke pred Olimpijo
Vombergar prosil "Krono", naj mu prepusti 11-m
Po tekmi Maribor - Domžale: ste tudi vi uživali?
Zadetki iz Celja in Kranja
Tavares: Kljub štirim golom brez zmage
Izjavi Srebrniča in Volaša po tekmi Gorica - Krško