Zlatan Ibrahimović bo z novo pogodbo z Interjem postal najbolje plačani nogometaš v Evropi. Foto: EPA
Zlatan Ibrahimović bo z novo pogodbo z Interjem postal najbolje plačani nogometaš v Evropi. Foto: EPA

V anketo smo uvrstili 12 strelcev, dva, ki bosta prejela največ glasov, pa bosta ob koncu našega glasovanja dobila mesto v najboljši enajsterici, ki jo bomo sestavili po sistemu 1-4-4-2. V udarni zasedbi so že Gigi Buffon, Sergio Ramos, Fabio Cannavaro, Carles Puyol in Patrice Evra. Omenjeni peterici smo dodali še četverico zveznih igralcev, ki so vas najbolj prepričali.


Gigiju številka 1
Za najboljšega vratarja ste izbrali Gianluigija Buffona, ki je prejel 25 odstotkov od 958 glasov. Za njim so se zvrstili Peter Čech (21 %), Edwin van der Sar (21) in Iker Casillas (16). Drugi čuvaji mreže so ostali daleč zadaj.

V branilski vrsti dva Španca
Od 3.000 glasov pri branilcih jih je največ, 22 odstotkov, prejel Španec Sergio Ramos. V moštvo ste uvrstili še Italijana Fabia Cannavara (18), ki pa zaradi poškodbe na pripravah ne bo nastopil na Euru, in še enega Španca Carlesa Puyola (14) ter Francoza Patrica Evraja (11), ki je za las prehitel Portugalca Ricarda Carvalha (10).

Ronaldu status prve zvezde
Za najboljšega vezista ste izbrali Cristiana Ronalda, ki je prejel 39 odstotkov od 3.572 glasov. Za njim so se zvrstili Cesc Fabregas (11 %), Franck Ribery (10) in Michael Ballack (8). Meto prve rezerve pa sta si razdelila Luka Modrić in Wesley Sneijder (oba po 6 %).