Karim Benzema je v tej sezoni za Real dosegel 29 zadetkov. Foto: Reuters
Karim Benzema je v tej sezoni za Real dosegel 29 zadetkov. Foto: Reuters

33-letni napadalec madridskega Reala po kazni zaradi afere z izsiljevanjem soigralca pred leti ni bil več vpoklican v reprezentanco, tudi s selektorjem Didierjem Deschampsom nista bila na isti valovni dolžini. Zdaj so zamere očitno pozabljene.

"Nihče ne more popraviti preteklosti, najpomembnejše je, kaj bo danes in jutri. Naredili smo nekaj pomembnih potez in eno zelo pomembno. Srečala sva se in imela dolg pogovor, ki sva ga oba potrebovala. Razmislil sem in sprejel to odločitev. O čem sva se pogovarjala, pa vam ne bom razkril niti besede," je povedal Deschamps.

"Zelo ponosen na vrnitev in zaupanje"

Benzema bo še zaostril konkurenco v francoskem napadu, v katerem sta med drugim Kylian Mbappe in Antoine Griezmann. V tej sezoni je za Real dosegel 29 zadetkov v vseh tekmovanjih, za Francijo pa je do zdaj na 81 tekmah prispeval 27 golov.

"Zelo ponosen sem na vrnitev v reprezentanco in na zaupanje. Hvala družini, prijateljem, klubu, vam ... in vsem tistim, ki so me vedno podpirali in mi dajali moč vsak dan," je zapisal na Twitterju.

Napadalec Manchester Uniteda Anthony Martial ni bil vpoklican, ker se je po marčevski poškodbi kolena šele pred kratkim vrnil na treninge.

Postava Francije

Vratarji: Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Lille), Steve Mandanda (Marseille)

Branilci: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Lyon), Lucas Hernandez (Bayern), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Kounde (Sevilla), Clement Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern), Raphael Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)

Vezisti: Ngolo Kante (Chelsea), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern)

Napadalci: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappe (PSG), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

Nemčija brez Reusa

Na Euru pa za nemško reprezentanco ne bo nastopil kapetan Borussie Dortmund Marco Reus. Kot je 31-letnik sporočil na Instagramu, se je za ta korak odločil po zapleteni sezoni in po pogovoru s selektorjem Joachimom Löwom. Dodal je, da je bila odločitev težka, ampak poudaril, da mora spočiti telo po zanj intenzivnem letu.

Löw, ki bo po evropskem prvenstvu zapustil klop elfa, bo seznam igralcev objavil v sredo. Kot poročajo nemški mediji, se bosta v reprezentanco vrnila izkušena Thomas Müller in Mats Hummels.


Euro 2020, skupina F

Prvi krog, torek, 15. junija, ob 18.00:
MADŽARSKA – PORTUGALSKA (Budimpešta)

Ob 21.00:
FRANCIJA – NEMČIJA (München)


Drugi krog, sobota, 19. junija, ob 15.00:
MADŽARSKA – FRANCIJA (Budimpešta)

Ob 18.00:
PORTUGALSKA – NEMČIJA (München)


Tretji krog, sreda, 23. junija, ob 21.00:
PORTUGALSKA – FRANCIJA (Budimpešta)

NEMČIJA – MADŽARSKA (München)