Izbranci Dejana Djuranovića so v prejšnjem krogu izločili Honko Espoo, zdaj pa jim je nasproti stal še precej težji test s severa Evrope – Rosenborg, v preteklosti redni skupinski udeleženec Lige prvakov ali Evropske lige. Foto: EPA
Izbranci Dejana Djuranovića so v prejšnjem krogu izločili Honko Espoo, zdaj pa jim je nasproti stal še precej težji test s severa Evrope – Rosenborg, v preteklosti redni skupinski udeleženec Lige prvakov ali Evropske lige. Foto: EPA

Domžalski nogometaši so že na prvi tekmi zapravili praktično vse možnosti za nadaljevanje. Usoden je bil slab začetek, po katerem so domači hitro napolnili mrežo gostov, na koncu pa je bilo kar 6:1.

Gostitelji so povedli v 7. minuti, Carlo Holse je z desne podal žogo pred domžalska vrata, pritekel je Adam Carl Andersson, ki je žogo z močnim strelom z 12 m poslal za hrbet Ajdina Mulalića (1:0).

Sorodna novica Trije slovenski klubi še vedno v upanju na evropsko jesen

Podobno je bilo v 23. minuti. Spet so domači po prodoru po desni strani poslali lep predložek pred gol, tam je bil tik pred vrati Dino Islamović, ki je žogo spretno preusmeril v mrežo.

Deset minut pozneje je Emil Conradsen podal žogo pred vrata z leve strani, Ajdin Mulalić je sicer branil, a žoga se je nato nesrečno odbila od Svena Šoštariča Karića v gol. Tu se Švedi niso ustavili, v 41. minuti je v polno zadel še Erlend Reitan (4:0).

Ob koncu polčasa je zaostanek znižal Enes Alić – po dobrem prodoru in močnem natančnem strelu v daljši kot vrat Andreja Hansena je žoga končala v mreži (4:1).

A domači so že v 18. sekundi drugega polčasa nadaljevali strelske vaje. Po izgubljeni žogi gostov je nov hiter protinapad izkoristil Dino Islamović, ki je s kakšnih 18 metrov zadel še drugič na tekmi.

Domači pa so v 86. minuti postavili piko na i. Še en prodor in podajo v sredino sta v šesti in zadnji gol na tekmi spremenila podajalec Reitan in strelec Noah Jean Holm.

Zmagovalec tekme Rosenborg – Domžale se bo v zadnjem krogu kvalifikacij pomeril z Rennesom iz Francije.

KONFERENČNA LIGA

3. PREDKROG, prva tekma

ROSENBORG – DOMŽALE 6:1 (4:1)
2575; Andersson 7., Islamović 23., 46., Šoštarič Karić 33./ag, Reitan 41., Holm 86.; Alić 44.

Rosenborg: Hansen, Reitan, Hoff (81./Konradsen), Tettey, Islamović (81./Molins), Holse (60./Holm), Eyjolfsson, Hovland, Tagseth (60./Skarsem), Andersson, E. Ceide.

Domžale: Mulalić, Žinič, Vuklišević (46./Käit), Klemenčič, Ibričić, Markuš (66./Martinović), Šoštarič Karić, Podlogar (82./Dobrovoljc), Jakupović (82./Saitoski), Alić, Husmani.

Sodnik: Sergij Bojko (Ukrajina).

Povratna tekma bo v torek ob 20.00.