Romelu Lukaku je načel mrežo Getafeja po pol ure igre. Foto: Reuters
Romelu Lukaku je načel mrežo Getafeja po pol ure igre. Foto: Reuters

Inter je na 15 pokoronskih tekmah izgubil le eno tekmo, povsem drugačna pa je bila postpandemijska forma nasprotnika iz Španije. Getafe je držal 4. mesto v La ligi, kar bi jih peljalo v Ligo prvakov, a po vsega eni zmagi na 11 tekmah nadaljevanja španskega prvenstva so zdrsnili na 8. mesto. Ob tem so dosegli le šest golov, na zadnjih treh tekmah niti enega.

Lukaku spretno zatresel mrežo Getafeja

Handanović odlično posredoval
V Gelsenkirchnu so Španci odločno začeli. Inter se je v uvodnih minutah znašel v težavah in Samir Handanović, ki je branil celo tekmo, se je že v 3. moral izkazati. Imenitno je odbil nevaren strel Nemanje Maksimovića z glavo.

Lukaku unovčil podajo Bastonija
Izbranci Antonia Conteja so se nato otresli pritiska. Povedli so v 33. minuti, ko je Alessandro Bastoni poslal dolgo žogo v kazenski prostor Getafeja. Romelu Lukaku se je izvrstno zagradil. Xabier Etxeita ga ni uspel zaustaviti in Belgijec je z diagonalnim strelom z levico zatresel mrežo.

Getafe je bil v nadaljevanju nevaren. V 67. minuti je Allan Nyom v kazenskem prostoru našel Jaimeja Mato, ki je streljal z glavo, Handanović pa se je izkazal z odličnim refleksom in žogo je odbil prek vrat.

Anthony Martial je odločil tekmo na Old Traffordu le štiri minute po vstopu v igro. Foto: Reuters
Anthony Martial je odločil tekmo na Old Traffordu le štiri minute po vstopu v igro. Foto: Reuters

Molina z bele točke mimo vrat
Četrt ure pred koncem je Diego Godin v kazenskem prostoru žogo odbil z roko. Sodnik Anthony Taylor tega ni takoj opazil, a ga je opozoril videosodnik. Anglež si je ob stranski črti ogledal posnetek in takoj je pokazal na belo točko. Jorge Molina, ki je vstopil v 69. minuti, si je nastavil žogo in jo nato z desno nogo poslal kakšen meter mimo vrat.

Eriksen zadel takoj po vstopu v igro
Osem minut pred koncem je vstopil Christian Eriksen, nekaj trenutkov zatem pa je postavil končni izid po veliki napaki v obrambi Getafeja.

Köbenhavn po preobratu v četrtfinalu

Martial odločil na Old Traffordu
Manchester United je tekmo z Linzem, pred katero je bil v prednosti s kar 5:0, začel s precej premešano začetno postavo. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, v drugem pa je najprej Linz zadel prek Philippa Wiesingerja, ki je v 55. minuti zadel s strelom od daleč, nato pa so rdeči vragi izenačili v 57. minuti z golom Jesseja Lingarda. V 88. minuti je za zmago domačih zadel še Anthony Martial.

Köbenhavn do preobrata
Köbenhavn je s 3:0 odpravil Bašakšehir. Že v 4. minuti je Jonas Older Wind izničil prednost Istanbula s prve tekme. V 52. minuti je isti igralec unovčil še najstrožjo kazen. Deset minut pozneje je za domače zadel še Rasmus Falk Jensen in postavil končnih 3:0.

Inter in Manchester United zanesljivo v četrtfinalu

Osmina finala, povratne tekme:
KÖBENHAVN - Istanbul Bašakšehir 3:0 (1:0) 0:1
Wind 4., 52./11-m, Falk 62.

ŠAHTAR DONECK - Wolfsburg 3:0 (0:0) 2:1
Moraes 89., 93., Solomon 91.
RK: Hočolava 68.; Brooks 70.

MANCHESTER UNITED – LASK Linz 2:1 (0:0) 5:0
Lingard 57., Martial 88.; Wiesinger 55.

Man. United: Romero, Fosu-Mensah (84./Mengi), Bailly, Maguire, B. Williams (72./Chong), McTominay, Fred (64./Pereira), Mata, Lingard (63./Pogba), James (84./Martial), Ighalo.

LASK: Schlager, Wiesinger (73./T. Sabitzer), Trauner, Andres Andrade (80./Filipović), Ranftl, Holland, Michorl, Renner, Frieser, Raguz, Balić (66./Reiter).

Sodnik: Anastasios Sidiropoulos (Grčija)


Četrtek ob 18.55:
BAYER LEVERKUSEN – RANGERS 3:1

Ob 21.00:
BASEL – EINTRACHT FRANKFURT 3:0

WOLVERHAMPTON – OLYMPIAKOS 1:1
V krepkem tisku so izidi prvih tekem.


Ena tekma na nevtralnem igrišču, Gelsenkirchen:
INTER – Getafe 2:0 (1:0)
Lukaku 33., Eriksen 83.
Molina je v 75. minuti z 11-m streljal mimo vrat.

Inter: Handanović, Godin, de Vrij, Bastoni, d'Ambrosio (84./Biraghi), Gagliardini, Brozović (81./Eriksen), Barella, Young, Lukaku, Martinez (70./Sanchez).

Getafe: Soria, Damian, Djene, Xabi Etxeita, Olivera (88./Portillo), Maksimović (56./Angel), David Timor, Nyom (69./Jason), Arambarri (88./Duro), Cucurella, Mata (75./Molina).

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)


Četrtek ob 18.55, Duisburg:
SEVILLA – ROMA


Četrtfinale, ponedeljek, 10. avgusta, ob 21.00:
MANCHESTER UNITED - KÖBENHAVN
(Köln)

INTER - RANGERS/BAYER LEVERKUSEN
(Düsseldorf)

Torek, 11. avgusta, ob 21.00:
ŠAHTAR DONECK - EINTRACHT/BASEL
(Gelsenkirchen)

OLYMPIACOS/WOLVERHAMPTON - SEVILLA/ROMA
(Duisburg)