Lucas Ocampos je bil mož odločitve v Duisburgu. Foto: Reuters
Lucas Ocampos je bil mož odločitve v Duisburgu. Foto: Reuters

Andaluzijci so pravi specialisti za Evropsko ligo, najboljši so bili v letih 2006, 2007, 2014, 2015 in 2016. V nedeljo jih čaka v Kölnu zelo težka naloga, saj se bodo pomerili z Manchester Unitedom.

Raul Jimenez slabo izvedel najstrožjo kazen
Wolverhampton je v Duisburgu prepustil pobudo tekmecem. Vseeno so izbranci Nuna Espirita Santa prišli do izjemne priložnosti v 12. minuti. Diego Carlos je v kazenskem prostoru z drsečim štartom podrl Adamo Traoreja. Videosodnik si je ogledal posnetek in obveljala je odločitev Danieleja Orsata. Raul Jimenez je z bele točke streljal slabo in vratar Yassine Bono je bil na pravem mestu.

Raul Jimenez je slabo izvedel strel z enajstih metrov. Foto: Reuters
Raul Jimenez je slabo izvedel strel z enajstih metrov. Foto: Reuters

Velika premoč Seville v drugem polčasu
Na drugi strani je kljub veliki terenski premoči in številnim kotom (na koncu razmerje kar 14:0) Sevilla ostala brez zadetka, čeprav je imel Jesus Navas precej lepih priložnosti. Premoč Andaluzijcev se je stopnjevala v drugem polčasu, nekajkrat se je izkazal vratar Rui Patricio.

Ko je že kazalo, da se bo angleška taktika obrestovala s podaljškom, je udaril Lucas Ocampos in po natančni podaji Everja Banege s prostega strela v 88. minuti s strelom z glavo odločil tekmo.

Taison je bil najboljši igralec tekme na Veltins Areni. Foto: Reuters
Taison je bil najboljši igralec tekme na Veltins Areni. Foto: Reuters

Šahtar gladko odpravil Basel
Na Veltins Areni v Gelsenkirchnu je Šathar ugnal Basel s 4:1. Slab večer Basla je že v drugi minuti napovedal Junior Moraes, ki je bil natančen z glavo, vodstvo Šahtarja pa je v 22. minuti podvojil Taison z levico po podaji Marlosa.

Isti igralec je nato v drugem polčasu poskrbel za akcijo, po kateri so Ukrajinci dobili še najstrožjo kazen zaradi prekrška Yannicka Marchanda. Alan Patrick je četrt ure pred koncem z enajstih metrov pokopal zadnje upe Basla na preobrat.

Branilec Dodo je v 88. minuti povišal na 4:0, častni gol za Basel je dosegel rezervist Ricky van Wolfswinkel v sodnikovem dodatku. Šahtar se bo v ponedeljek v Düsseldorfu srečal z Interjem.

Finale bo 21. avgusta v Kölnu. Zmagovalec se bo prebil v skupinski del Lige prvakov v sezoni 2020/21.

Če si je zmagovalec preboj v Ligo prvakov zagotovil že v domačem prvenstvu, bo mesto pripadlo tretjeuvrščenemu iz francoske lige Rennesu.

Goli torkovih četrtfinalov Evropske lige

Četrtfinale, Gelsenkirchen:
ŠAHTAR DONECK - Basel 4:1 (2:0)
Moraes 2., Taison 22., Alan Patrick 74./11-m, Dodo 88.; van Wolfswinkel 92.

Šahtar: Pjatov, Dodo, Krivcov, Bondar, Matvienko, Marcos Antonio (85./Mayson), Stepanenko, Marlos (72./Solomon), Alan Patrick (78./Kovalenko), Taison (85./Tete), Junior Moraes (85./Fernando).

Basel: Nikolić, Widmer, Alderete, van der Werff (73./Ramires), Petretta, T. Xhaka (60./Marchand), Campo, F. Frei, Stocker (73./van Wolfswinkel), Arthur Cabral (73./Ademi), Pululu.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)


Duisburg:
Wolverhampton - SEVILLA 0:1 (0:0)
Ocampos 88.
Raul Jimenez (Wolverhampton) je v 12. minuti zapravil 11-m.

Wolverhampton: Rui Patricio, Boly, Coady, Saiss, Doherty, Dendoncker, Joao Moutinho (71./Neto), Ruben Vinagre, Ruben Neves, Traore (79,./Jota), Raul Jimenez.

Sevilla: Bono, Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon, Banega, Fernando, Jordan (85./Vazquez), Suso, En Nesyri (85./L. de Jong), Ocampos.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)


Köln:
MANCHESTER UNITED - Köbenhavn * 1:0 (0:0)
Fernandes 95./11-m
* - po podaljšku

Düsseldorf:
INTER - Bayer Leverkusen 2:1 (2:1)
Barella 15., Lukaku 21.; Havertz 24.
Handanović (Inter) je branil vso tekmo.


Polfinale, nedelja ob 21.00:
SEVILLA - MANCHESTER UNITED
(Köln)

Ponedeljek ob 21.00:
INTER - ŠAHTAR DONECK
(Düsseldorf)

Finale bo 21. avgusta v Kölnu.