Angleški navijači v Bloemfonteinu. Foto: MMC RTV SLO
Angleški navijači v Bloemfonteinu. Foto: MMC RTV SLO
Bloemfontein
Catherine in Matthias seveda upata na zmago Nemcev. Foto: MMC RTV SLO

Najbrž je za to krivo tudi to, da je danes nedelja. Med dopoldansko vožnjo po središču mesta smo na ulicah videli malo ljudi, smo pa srečali nekaj angleških navijačev. Največja skupina je bila zbrana pred restavracijo z nemškim imenom - Die Keller Restaurant.

Dave: "Rooney trikrat v polno"
"Pričakujem zmago Anglije s 3:1. Wayne Rooney bo dosegel hat-trick," je napovedal starejši možakar Dave, navijač Manchester Cityja, in nadaljeval: "Na prvih dveh tekmah naša reprezentanca ni igrala dobro, na tretji je bilo bolje, danes pa bo odlično."

Mimo sta prišla tudi dva nemška navijača, vendar so angleški navijači hitro začeli glasno peti in pokazali, kdo je glavni v lokalu. Med prevozom proti stadionu dobre tri ure pred tekmo je bilo navijačev vendarle nekoliko več. Tudi nemških.
Bo hitro pozabila na ameriški poraz?
"Težko bo, a upam, da bo 2:1. Bila sva na prejšnjih treh tekmah v Durbanu, Port Elizabethu in Johannesburgu. Bil sem navdušen na tekmi proti Avstraliji, zelo razočaran na tekmi proti Srbiji, tudi predstava proti Gani kljub zmagi ni bila taka, kot sem pričakoval. Upam, da bo danes bolje," nam je povedal Matthias iz Berlina. V Južni Afriki mu dela družbo žena Catherine, ki je Američanka.

"Zadela bosta Schweinsteiger in Podolski, morda Klose," je dejala, ko smo jo povprašali, ali si upa napovedati strelce. Navijala je tudi za svoje rojake, zato je bila zaradi včerajšnjega poraza proti Gani malce žalostna. "Želela sem, da zmagajo, toda v celoti gledano so presegli pričakovanja. Prišli so tako daleč, kot so lahko. Prepričana sem, da so tudi ljudje doma ponosni nanje," je razmišljala o reprezentanci ZDA.

V Bloemfonteinu je sončno vreme, ob 13.00 je termometer kazal 21 stopinj Celzija.

Iz Bloemfonteina,