Šov Jureta Jevšenaka (dva gola in podaja) ni bil dovolj za glavno nagrado. Foto: MMC RTV SLO
Šov Jureta Jevšenaka (dva gola in podaja) ni bil dovolj za glavno nagrado. Foto: MMC RTV SLO
Dragan Bulič
Dragan Bulič, letošnji dobitnik viktorja za življenjsko delo, rad igra nogomet in je tudi v Murski Soboti dokazal, da se pred golom dobro znajde. Foto: MMC RTV SLO

Sever je v tekmi, ki je imela štiri četrtine, dolge po 15 minut, s 6:2 premagal Jug. Prvi zadetek je po lepi podaji Mirana Pavlina dosegel Jure Jevšenak. Vodstvo z 2:0 si je Sever priboril zaradi boljšega izvajanja enajstmetrovk po prvem odmoru. Zadetke za Sever so dosegli še Žan Caf Fedlin, Boris Križanec, Miran Pavlin po imenitni akciji Jevšenaka na desni strani in za končnih 6:2 še enega Jevšenak. Jug je zaostajal že s 5:0, nekaj upanja pa sta mu vlila zadetka radijskega mačka Dragana Buliča in glasbenika Omarja Nabra z enajstmetrovke.

Betonski zid? Prej luknjasti sir!
Besede trenerja ekipe Jug Branka Zupana, da bo njegova ekipa v obrambi ustvarila betonski zid, se niso uresničile. Jug je sicer na začetku izpeljal nekaj lepih akcij, toda bil je premalo konkreten. Komentator Igor E. Bergant, ki je ves čas spremljal treninge Juga, je seveda razvil svojo teorijo zarote in vanjo vključil tudi sodnike. Pri ekipi Sever je bil veliko pri žogi Miran Pavlin, ki je letos s Koprom postal državni prvak. Igrala je tudi Tanja Vrabelj, obetavna nogometašica Beltincev.

V Afriko gredo ...
Med gledalci, ki so bili na Fazaneriji in so za ogled humanitarne prijateljske tekme odšteli pet evrov, je najbolj vesel domov odšel Matjaž Šuligoj, saj je bil izžreban za imenitno nagrado: v Južni Afriki si bo ogledal tekmo svetovnega prvenstva med Slovenijo in Anglijo. Med gledalci, ki so pred TV-ekrani (tekmo je prenašala TV Slovenija) glasovali za najboljšega tekmovalca šova Kdo gre v Afriko, smo izžrebali Aleksandra Ristića iz Ljubljane. Tudi on bo potoval v Južno Afriko, zraven pa seveda še Janez Voglar (igralec ekipe Sever, dobil je 42,5 odstotka vseh glasov pri "severnjakih") in Rok Zornik (Jug, 29,36 odstotka vseh glasov).