Lionel Messi je za PSG odigral 53 tekem, dosegel pa je 23 golov. Foto: Reuters
Lionel Messi je za PSG odigral 53 tekem, dosegel pa je 23 golov. Foto: Reuters

Mediji so že pisali o ustnem dogovoru argentinskega zvezdnika, ki je albiceleste popeljal do tretjega naslova svetovnega prvaka, zdaj pa je govorice potrdil tudi BBC. Balague je zapisal, da je Messi s Parižani sklenil načelni dogovor o podaljšanju pogodbe, ki mu sicer poteče junija prihodnje leto.

35-letni nogometni velemojster bo podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno sezono, dogovor pa so sklenili po štirih mesecih usklajevanja med športnim direktorjem PSG-ja Luisom Camposom in Messijevim očetom Jorgejem. Temu je sledilo po besedah Blagueja ključno srečanje v Dohi s predsednikom kluba Naserjem Al Kelaifijem.

"S PSG-jem je praktično vse dogovorjeno. Barceloni ni pristopila ne k njemu ne k njegovemu očetu. Ne gre za to, da se Messi noče vrniti k Barci, ampak ni dobil vprašanja, če bi se rad. Messi je zadovoljen, in ko se bo vrnil s počitnic, bo dogovor dokončno sklenjen. V Parizu je zadovoljen, tu je srečna vsa njegova družina in ima lepe možnosti, da osvoji Ligo prvakov. Poleg tega bo kandidat za novo zlato žogo," je zatrdil Balague.

Pred kratkim je predsednik Barcelone Joan Laporta dejal, da bi rad, da se Messi vrne na Camp Nouu, kjer je bil 21 let. Lani je zapustil Katalonijo, potem ko si klub zaradi omejitve plač ni mogel privoščiti njegovega podpisa. Kot prost igralec je nato s PSG-jem sklenil dvoletno sodelovanje.

V zadnjem času so bile glasne govorice o selitvi argentinskega kapetana k Interju iz Miamija, govorilo se je tudi o možnosti vrnitve k Barci, v dresu katere je sedemkratni dobitnik zlate žoge štirikrat osvojil Ligo prvakov in desetkrat špansko prvenstvo, na 778 tekmah pa dosegel kar 672 golov.