Unai Emery se poslavlja od PSG-ja. Foto: EPA
Unai Emery se poslavlja od PSG-ja. Foto: EPA

Nogometaši PSG-ja so si pet krogov pred koncem francoskega prvenstva Ligue 1 že zagotovili naslov državnega prvaka. Vendar pa sedmi naslov francoskega prvaka seveda ni bil glavni cilj bogatih lastnikov pariškega kluba. Emery namreč ni izpolnil pričakovanj v najelitnejšem evropskem tekmovanju Ligi prvakov, čeprav so zapravili 400 milijonov evrov za zvezdniški okrepitvi Neymarja in Kyliana Mbappeja.

Paris Saint-Germain je nastope v Ligi prvakov v zadnjih dveh sezonah s 46-letnim Špancem na klopi končal v osmini finala. V sezoni 2016/17 jih je izločila Barcelona, letos pa madridski Real.

Predsednik Nasser Al Khelaifi in športni direktor Antero Henrique sta se strinjala, da končajo sodelovanje. "Ugotovili smo, da našega dela ne moremo več nadaljevati, kar sem že povedal igralcem," je sporočil Emery po sestanku z vodilnima predstavnikoma pariškega kolektiva. Francoski športni mediji že ugibajo, da se bo na izpraznjeni trenerski stolček najverjetneje junija usedel Nemec Thomas Tuchel, ki je po burnem razhodu z Borussio iz Dortmunda maja lani trenutno brez delodajalca oziroma kluba.