Jon Gorenc Stanković. Foto: EPA
Jon Gorenc Stanković. Foto: EPA

25-letni Ljubljančan se je v Gradec preselil junija 2020, ko je podpisal triletno pogodbo. V avstrijskem klubu so bili očitno zadovoljni z njegovimi predstavami, saj so mu ponudili podaljšanje pogodbe.

Ob tem so delili krajši posnetek na družbenih omrežjih in YouTubu, ki so ga naslovili s Tihi voditelj: Saga se nadaljuje!

"Ni skrivnost, da se s Sturmom počutim zelo dobro. S to ekipo lahko veliko dosežemo. Čutim zaupanje vodstva kluba in soigralcev, zato sem sem takoj privolil v podaljšanje," je za klubsko spletno stran povedal Gorenc Stanković.

"Jon je absolutno ključen igralec za našo obrambo in celotno igro. Njegova umirjenost in razumevanje igre, moč v dvobojih ter vodstvene lastnosti nas naredijo boljše v vseh situacijah. Zelo sem vesel, da se je Jon odločil za Sturm in bo ostal z nami v Gradcu," je dejal generalni direktor za šport Andreas Schicker.

Profesionalno kariero je sicer začel v Domžalah, nato pa se je preselil k drugi ekipi Borussie Dortmund. Od leta 2016 do 2020 je igral za angleški drugoligaški klub Huddersfield Town.