Cristiano Ronaldo je 3. junija lani v finalu Lige prvakov dosegel dva zadetka, Real pa je Juventus premagal s 4:1. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je 3. junija lani v finalu Lige prvakov dosegel dva zadetka, Real pa je Juventus premagal s 4:1. Foto: Reuters
Pep Guardiola je moral 14. januarja čestitati Jürgenu Kloppu, potem ko je Liverpool City ugnal s 4:3. Foto: Reuters
V četrtfinalu Juventus proti madridskemu Realu

Ko je Real lani v Cardiffu drugič zapored (in tretjič v štirih letih) postal evropski prvak, je zmagal s 4:1. "V tem finalu smo dobro igrali le prvih 45 minut. Na dveh tekmah mislim, da imamo večje možnosti," meni podpredsednik Juventusa Pavel Nedved, ki ima gotovo v mislih polfinale Lige prvakov 2015. Takrat je Juventus izločil Real. V zadnjih štirih sezonah je bil tako Juve edini, ki je uspel izločiti Real. Ekipi sta se srečali že 19-krat, devet zmag ima Real, osem Juventus.

Ronaldova sedmica na zadnjih petih medsebojnih obračunih
V primerjavi z lansko sezono velikih sprememb v ekipi ni. Pri italijanskih prvakih na prvi tekmi zaradi kazni ne bo Miralema Pjanića in Medhija Benatie. Zelo motiviran bo napadalec Gonzalo Higuain, ki je med letoma 2007 in 2013 v dresu Reala dosegel 107 golov. Na drugi strani je statistika Cristiana Ronalda na zadnjih petih tekmah proti Juventusu zelo zgledna, saj je dosegel sedem golov.

Liverpool januarja premagal City
Oba angleška predstavnika v četrtfinalu bosta obračunala kar med seboj. Manchester City je glede na predstave v letošnji sezoni morda celo prvi favorit za naslov prvaka, toda Liverpool je že dokazal, da pozna zmagoviti recept, saj je City 14. januarja premagal v angleškem prvenstvu (4:3), kar je celo njegov edini poraz sezone v Premier ligi. Je pa res, da je bilo septembra na Etihadu na srečanju teh dveh tekmecev kar 5:0.

Liverpoolov adut je tudi trener Jürgen Klopp. Noben trener nima s Pepom Guardiolo boljše statistike (pri tem šteje vsaj deset medsebojnih tekem) kot Nemec, ki je dobil šest od dvanajstih dvobojev. Spomnimo, da sta bila Klopp in Guardiola velika tekmeca v Bundesligi, prvi kot trener Borussie Dortmund, Guardiola kot trener Bayerna.

Totti se ne boji Barcelone
Zelo ugodnega tekmeca je dobila Barcelona, saj je Roma edina od osmih ekip v četrtfinalu brez evropske lovorike. V sezoni 2015/16 je Blaugrana v skupinskem delu Lige prvakov zmagala s 6:1 doma, v Rimu pa je bilo 1:1. Romina legenda Francesco Totti pravi, da je vse mogoče: "Nogomet je čudovit, ker se lahko zgodi marsikaj. Prehodili smo dolgo pot, bili v skupini pred Chelseajem in Atleticom, izločili smo Šahtar."

Heynckes pravi, da je Sevilla težak žreb
Pri Bayernu, ki se bo pomeril s Sevillo, se ne strinjajo, da so imeli v Nyonu srečo. "Zame je to težak žreb. Poznam španski nogomet, poznam Sevillo, ki igra kreativen nogomet pred fanatičnim občinstvom," je povedal trener Jupp Heynckes. Podobno diplomatski je tudi Javi Martinez: "Ne bo preprosto. Sevilla ima odlično ekipo z veliko kakovosti, predvsem na sredini. Krilni igralci so hitri, napadalci nevarni. Vzdušje na njihovem štadionu je brutalno. Vse bomo morali dati od sebe za napredovanje." Bayern in Sevilla se v evropskih tekmovanjih še nista pomerila. Povratna tekma bo v Münchnu.

ČETRTFINALE LIGE PRVAKOV, žreb

Torek, 3. april, ob 20.45:
JUVENTUS - REAL MADRID

SEVILLA - BAYERN

Sreda, 4. april, ob 20.45:
LIVERPOOL - MANCHESTER CITY

BARCELONA - ROMA

Povratne tekme bodo teden dni pozneje.

V četrtfinalu Juventus proti madridskemu Realu