Jan Repas je zadel sredi prvega polčasa po podaji Jureta Balkovca. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Repas je zadel sredi prvega polčasa po podaji Jureta Balkovca. Foto: www.alesfevzer.com

Reykjaviku premagali Valur (1:2).

11 stopinj Celzija in igrišče z umetno travo nista pomagala Islandcem. Valur je dvajsetkrat osvojil islandsko prvenstvo, nazadnje pred desetimi leti.

Slovenski pokalni prvaki so povedli v 23. minuti. Po akciji Amadeja Vetriha na levi strani je Jure Balkovec zaposlil Jana Repasa, ki je z glavo matiral Antona Arija Einarssona.

V 34. minuti je po drugi zaporedni podaji domačih s kota norveški sodnik Tore Hansen dosodil prekršek Gabra Dobrovoljca nad kapetanom Haukurjem Pallom Halldorssonom v kazenskem prostoru. Z bele točke je levi spodnji kot vrat gostov zadel Sigurdur Egill Larusson.

Rezervist Senijad Ibričić je v 73. minuti odločil z najstrožje kazni. Pred tem je Vetriha, ki je skušal streljati, s hrbta podrl Einar Karl Ingvarsson in sodnik Hansen je še drugič dosodil enasjtmetovko.
Osem minut pred koncem je po samostojnem prodoru do strela s 14 metrov prišel rezervist Andri Adolphsson. Meril je po tleh, a je bil vratar Dejan Milić zanesljiv. Domžalčanom je nato do konca uspelo zadržati ugoden izid pred povratno tekmo, ki bo naslednji četrtek.

Evropska liga, 2. predkrog, prva tekma:
VALUR - DOMŽALE 1:2 (1:1)
Larusson 36./11-m; Repas 23., Ibričić 73./11-m

Valur: Einarsson, Eiriksson, Sigurbjörnsson, Omarsson, Geirsson, Ingvarsson , Sigurdsson, Lydsson ( 74./Bogild), Larusson ( 77./Adolphsson), Acoff, Halldorsson ( 65./Gudjohnsen ).

Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc , Širok, Husmani, Matjašič ( 68./Ožbolt), Vetrih, Repas , Bizjak ( 55./Ibričić), Firer ( 86./Klemenčič).

Sodnik: Tore Hansen (Norveška)

Povratna tekma bo v četrtek, 20. julija, ob 20.30.