Foto: EPA
Foto: EPA

Ne ravno zmagovito: na tekmi japonskega prvenstva je njegov klub Sagan Tosu (po 24 krogih je podobno kot lani obsojen na obstanek med elito) z 1:6 izgubil proti Kobeju, za katerega igrata Torresova soigralca iz zlate španske generacije Andres Iniesta in David Villa.

"Da se lahko poslovim v družbi prijateljev Andresa in Davida, s katerima sem delil najboljše trenutke španskega nogometa, je nekaj, česar si nisem upal predstavljati. Mislim, da sem izbral idealen trenutek za svojo poslovilno tekmo," je povedal Torres.

11. julij 2010 je pomenil enega od vrhuncev Torresove kariere: s Španijo se je veselil naslova svetovnega prvaka. Foto: Reuters
11. julij 2010 je pomenil enega od vrhuncev Torresove kariere: s Španijo se je veselil naslova svetovnega prvaka. Foto: Reuters

Po tekmi so 35-letnemu napadalcu pripravili slovesnost in mu predvajali tudi videoposnetek Stevena Gerrarda, nekdanjega klubskega kolega pri Liverpoolu. "Čestitke za izjemno kariero. Rad sem igral s teboj in si delil garderobo," je povedal Gerrard in dodal: "Želel bi si, da se vrnemo v tiste dni, ko si bil hitrejši od branilcev in sem te našel s podajo, ti pa si tudi kakšno mojo slabo podajo spremenil v dobro. Pogrešam te čase."

Torres bo ostal pri klubu Sagan Tosu, opravljal bo vlogo svetovalca. Na Japonsko se je preselil lani, ko se je razšel z madridskim Atleticom, za katerega je dosegel več kot 100 zadetkov. V klubski karieri je sicer največ dosegel pri Chelseaju, saj je bil zmagovalec Lige prvakov in Evropske lige.

"El Nino", kot je bil Torresov vzdevek, je velik pečat pustil tudi v španski reprezentanci, s katero je postal tako svetovni kot evropski prvak. Leta 2008, ko je Španija z 1:0 premagala Nemčijo, je odločil finale evropskega prvenstva.

"Danes končuješ obdobje, na katero si lahko zelo ponosen. Hvala za vse, kar si nam dal, hvala, ker sem lahko užival ob soigralcu, kakršen si bil," je na Twitterju zapisal nekdanji kapetan Španije Iker Casillas.