Leroy Sane in Harry Kane sta blestela na uvodni tekmi sezone. Hitri krilni igralci Bayerna zdaj ne bodo več pod pritiskom, da morajo nujno dosegati zadetke, saj je kapetan angleške reprezentance pravi ostrostrelec. Foto: EPA
Leroy Sane in Harry Kane sta blestela na uvodni tekmi sezone. Hitri krilni igralci Bayerna zdaj ne bodo več pod pritiskom, da morajo nujno dosegati zadetke, saj je kapetan angleške reprezentance pravi ostrostrelec. Foto: EPA

Vodstvo Bavarcev se je dolga leta upiralo odškodninam, ki presegajo 100 milijonov evrov. V lanski sezoni je Bayern prvič po dolgih letih igral brez klasičnega napadalca. Jürgen Klinsmann, Giovane Elber, Roy Makaay, Miroslav Klose, Luca Toni, Mario Gomez, Claudio Pizarro, Mario Mandžukić in Robert Lewandowski so bili garancija za lovorike. Po odhodu izjemnega Poljaka v Barcelono so se začele velike težave.

Legendarni Lothar Matthäus je prinesel
Legendarni Lothar Matthäus je prinesel "solatni krožnik" na Weserstadion. Foto: Reuters

Lekcija v superpokalu prebudila serijske prvake
Rešil jih je prihod Harryja Kana po dolgi poletni sagi. Prejšnji teden na tekmi nemškega superpokala proti Leipzigu je vstopil v 63. minuti in mu ni več uspelo vplivati na končni razplet. Bayern je izgubil z 0:3 proti Leipzigu, Kane pa je stopil na zelenico na dan podpisa pogodbe, brez treninga z novimi soigralci.

Sane učinkovito zaključil protinapad
Werder, ki je prejšnji teden senzacionalno izgubil proti Viktorii iz Kölna v 1. krogu nemškega pokala, je želel prav tako ujeti serijske nemške prvake na levi nogi. Vsi načrti so se podrli že v 4. minuti. Preveč domačih igralcev je krenilo v napad. Leroy Sane si je izmenjal dvojno podajo s Kanom, nato pa sam krenil proti vratom in z desnico ukanil Jirija Pavlenko.

Navijači Bayerna so imeli pirotehnični šov v Bremnu. Foto: Reuters
Navijači Bayerna so imeli pirotehnični šov v Bremnu. Foto: Reuters

Zadetek Füllkruga razveljavljen zaradi prepovedanega položaja
V 9. minuti so se veselili tudi Bremenčani. Marvin Ducksch je podal s prostega strela z leve strani pred vrata, Niclas Füllkrüg pa je z glavo zatresel mrežo. Stranski sodnik je dvignil zastavico in videosodnik je po ogledu posnetka potrdil prepovedani položaj.

V nadaljevanju prvega polčasa so imeli premoč Bavarci. Jamal Musiala, ki je v zadnjem krogu lanske sezone 27. maja zagotovil enajsti zaporedni naslov v Kölnu, je poskusil z roba kazenskega prostora. Pavlenka je odbil tudi nevaren strel Leona Goretzke v 34. minuti s 25 metrov.

Werder nevaren na začetku drugega polčasa
Werder je pritisnil na začetku drugega polčasa. Leonardo Bittencourt in Füllkrug nista bila natančna. Bayern je potreboval nekaj minut, da ujame pravi ritem v drugem delu. V 58. minuti je Kingsley Coman z roba kazenskega prostora stresel vratnico.

74 minut je potreboval Kane za prvi zadetek v Bundesligi. Foto: Reuters
74 minut je potreboval Kane za prvi zadetek v Bundesligi. Foto: Reuters

Kane izkoristil podajo Daviesa
V 74. minuti je Alphonso Davies ušel po levi strani in v kazenskem prostoru zaposlil Kana, ki je z desno nogo poslal žogo ob bližnji vratnici v mrežo. Na zelenici je bil do 84. minute in upravičil visoka pričakovanja. Zamenjal ga je Eric-Maxim Choupo-Moting.

Sane in Tel potrdila visoko zmago Bayerna
Gostiteljem je v zadnjih minutah zmanjkalo energije. Choupo-Moting je v 90. minuti na desni strani kazenskega prostora zaposlil Thomasa Müllerja, ki je podal pred vrata, kjer je Sane z levo nogo potisnil žogo v mrežo.

Končni izid je postavil najstnik Mathys Tel v 94. minuti z močnim strelom z leve strani kazenskega prostora po podaji Daviesa.

Tuchel: Že na treningu sem videl, da je Kane razred zase
"Že na treningu sem videl, da je Kane izjemen igralec. Pred vrati je razred zase. Zelo sem zadovoljen s predstavo v uvodnem krogu. Nekaj napak smo naredili v prvem polčasu, potem pa je bila koncentracija boljša. To je bil velik napredek v primerjavi s prejšnjim tednom," je bil nasmejan trener Bayerna Thomas Tuchel.

"Nikoli ni lahko na prvi tekmi v novi ligi in novem klubu. Počasi še zbiram vtise. Zavedam se, da imam veliko podporo navijačev. Bayern je največji klub v Nemčiji, v zadnjih desetih letih je osvojil ogromno lovorik in tako moramo tudi nadaljevati," je poudaril Kane, ki je celotno kariero igral za Tottenham in še ni osvojil niti enega naslova.

Poraz Leipziga brez poškodovanega Šeška
Nogometaši Leipziga so izgubili v Leverkusnu, Bayer je bil boljši s 3:2 v zelo napetem srečanju dveh kandidatov za visoka mesta.

Jonathan Tah in soigralci so se veselili velikih treh točk. Foto: EPA
Jonathan Tah in soigralci so se veselili velikih treh točk. Foto: EPA

Slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško zaradi poškodbe stopala ni bil v kadru Leipziga, medtem ko je njegov klubski soigralec Kevin Kampl v igro vstopil v 62. minuti.

Leverkusen je sijajno odprl tekmo pred domačimi privrženci ter z goloma Nizozemca Jeremieja Frimponga v 24. in Jonathana Taha v 35. minuti povedli z 2:0. Rdeči biki so se vrnili v končnici prvega polčasa po zadetku Danija Olma.

V drugem polčasu so izbranci španskega strokovnjaka Xabija Alonsa po golu domačega zvezdnika Floriana Wirtza v 64. minuti povedli s 3:1, osem minut kasneje pa je Belgijec Lois Openda znižal. Rdeči biki so v zadnjem delu tekme imeli pobudo, strnjene domače obrambe pa niso ukanili.

Spektakel v Augsburgu brez zmagovalca
Največ golov je padlo na Bavarskem na tekmi med Augsburgom in Borussio iz Mönchengladbacha. V prvem polčasu sta obe ekipi dosegli po tri gole, v drugi polovici tekme pa je dolgo časa kazalo na zmago domače zasedbe iz Augsburga, potem ko je švicarski reprezentant Ruben Vargas v 76. minuti zadel za 4:3. Poln točkovni plen domačih nogometašev je v sedmi minuti sodnikovega podaljška preprečil Čeh Tomaš Čvančara po golu z 11-metrovke.

Malen zagotvil tri točke Dormundu
Borussia iz Dortmunda je šele v končnici strla odpor Kölna (1:0). Za osmoljence preteklesezone, ki so brez naslova ostali v zadnjem krogu, je zmagoviti gol dosegel Nizozemec Donyell Malen z desno nogo v 88. minuti po podaji Felixa Nmeche.


1. krog:
WERDER BREMEN – BAYERN 0:4 (0:1)
Sane 4., 90., Kane 74., Tel 94.

Werder: Pavlenka, Pieper, Veljković, Friedl, Weiser (59./Burke), Lynen (68./Gross), Jung (79./Opitz), Stage (79./Kownacki), Bittencourt (68./Schmidt), Füllkrug, Ducksch.

Bayern: Ulreich, Mazraoui, Upamecano, Kim (68./de Ligt), Davies, Goretzka (79./Laimer), Kimmich, Sane, Musiala (84./Müller), Coman (84./Tel), Kane (84./Choupo-Moting).

Sodnik: Felix Zwayer


BAYER LEVERKUSEN - RB LEIPZIG 3:2 (2:1)
Frimpong 24., Tah 35., Wirtz 64.; Olmo 39., Openda 71.
Kampl je igral od 62. minute, Šeško je poškodovan (stopalo).

WOLFSBURG - HEIDENHEIM 2:0 (2:0)
Wind 6., 27.

HOFFENHEIM - FREIBURG 1:2 (0:2)
Kabak 50.; Szalai 39./ag, Sallai 45.

AUGSBURG - BORUSSIA (M) 4:4 (3:3)
Rexhbecaj 29., Bauer 41., Michel 45./11-m, Vargas 76.; Itakura 13., Čvančara 27., 97./11-m, Ngoumou 37.

STUTTGART - BOCHUM 5:0 (2:0)
Guirassy 18., 77., Zagadou 38., Silas 59., 67.

BORUSSIA (D) - KÖLN 1:0 (0:0)
Malen 88.

UNION BERLIN - MAINZ 4:1 (1:0)
Behrens 1., 9., 70., Pantović 96.; Caci 64.
Ajorque (Mainz) je v 63. in 88. minuti zapravil 11-m.

EINTRACHT - DARMSTADT 1:0 (1:0)
Kolo Muani 40.


Lestvica: 
STUTTGART             1  1 0 0  5:0  3
BAYERN                1  1 0 0  4:0  3
UNION BERLIN          1  1 0 0  4:1  3
WOLFSBURG             1  1 0 0  2:0  3
BAYER (L)             1  1 0 0  3:2  3
FREIBURG              1  1 0 0  2:1  3
BORUSSIA (D)          1  1 0 0  1:0  3
EINTRACHT             1  1 0 0  1:0  3
AUGSBURG              1  0 1 0  4:4  1
BORUSSIA (M)          1  0 1 0  4:4  1
LEIPZIG               1  0 0 1  2:3  0
HEIDENHEIM            1  0 0 1  1:2  0
DARMSTADT             1  0 0 1  0:1  0
KÖLN                  1  0 0 1  0:1  0
HOFFENHEIM            1  0 0 1  0:2  0
MAINZ                 1  0 0 1  1:4  0
WERDER                1  0 0 1  0:4  0
BOCHUM                1  0 0 1  0:5  0