Cristiano Ronaldo na torkovem treningu Portugalske. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo na torkovem treningu Portugalske. Foto: Reuters
Andres Iniesta in Fernando Hierro
Andres Iniesta in Fernando Hierro na novinarski konferenci v Kazanu. Foto: Reuters
Luis Suarez
Dobro razpoloženi Luis Suarez. Foto: Reuters

Iran je po zmagi nad Marokom z 1:0 zavzel vrh lestvice in optimistično pričakuje dvoboj v Kazanu (ob 20.00) proti svetovnim prvakom iz leta 2010. Selektor Carlos Queiroz obljublja boj do zadnjega diha: "Zadržati moramo odločnost in sposobnost, da zdržimo pritisk. Ko se bomo branili, se bomo borili kolektivno. Ko bomo imeli žogo, moramo poskušati zadeti."

Manjkal bo poškodovani osrednji branilec Ruzbe Češmi, ki do konca prvenstva ne bo več mogel pomagati svoji reprezentanci. Na nedeljskem treningu si je poškodoval mišico.

Iranci na SP-jih še brez zmage proti Evropejcem
Španija je bila proti Portugalski blizu zmage, ki jo je tik pred koncem preprečila mojstrovina Cristiana Ronalda s prostega strela. Potem ko je na prvi tekmi z dvema goloma zablestel Diego Costa, naj bi bilo tokrat pri prebijanju iranske obrambe veliko odvisno od kreativnega Isca. V vratih kljub napaki proti Portugalski ostaja David de Gea.

Iran, za katerega je španski selektor Fernando Hierro dejal, da je fizično zelo močna ekipa z jasnimi idejami, na svetovnih prvenstvih še nikoli ni premagal evropskih ekip, petkrat je izgubil.

Maroko leta 1986 premagal Portugalsko
Srečanje med Portugalsko in Marokom (ob 14.00) si bo na stadionu Lužniki v Moskvi ogledal tudi nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter, ki je v Rusijo pripotoval v torek.
Maroko je kljub nesrečnemu porazu proti Iranu, ko je imel kar 68 odstotkov časa žogo v svoji posesti, odločen, da prvenstvo zanj še ni končano. Leta 1986 je dobil edino medsebojno tekmo teh dveh reprezentanc na svetovnih prvenstvih s 3:1. To je edini poraz Portugalcev na SP-jih proti afriškim ekipam.

Urugvaj želi igrati agresivneje in hitreje
V skupini A se bosta ob 17.00 v Rostovu srečala Urugvaj in Savdska Arabija. Veliki favoriti so Južnoameričani, ki so na uvodni tekmi odpor Egipčanov sicer strli šele v 89. minuti. Tokrat želijo igrati agresivneje in hitreje, Luis Suarez pa upa, da bo učinkovitejši. V petek je zapravil tri izjemne priložnosti.
"Po uvodni tekmi je napetost malce popustila. Proti Egiptu smo bili malce prepočasni, vsi smo se premalo gibali," je dejal vezist Juventusa Rodrigo Bentancur.

Skupina B

Sreda ob 14.00 (Moskva - Lužniki):
PORTUGALSKA - MAROKO

Verjetni postavi:

Portugalska: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Carvalho, Moutinho, B. Silva, Joao Mario, A. Silva, Ronaldo.

Maroko: Mohamedi, Hakimi, Sais, Benatia, Mendil, El Ahmadi, Ziječ, Busufa, Belhanda, Amrabat, Butaib.

Sodnik: Mark Geiger (ZDA)


Ob 20.00 (Kazan):
IRAN - ŠPANIJA

Verjetni postavi:

Iran: Beiranvand, Rezaejan, Puraligandži, Montazeri, Šodžaei, Ezatolahi, Hadžsafi, Ebrahimi, Amiri, Azmun, Ghočanedžhad.

Španija: de Gea, Alba, Ramos, Pique, Nacho, Busquets, Alcantara, Iniesta, Isco, Silva, Costa.

Sodnik: Andres Cunha (Urugvaj)



Skupina A

Ob 17.00 (Rostov):
URUGVAJ - SAVDSKA ARABIJA

Verjetni postavi:

Urugvaj: Muslera, Varela, Gimenez, Godin, Caceres, Nandez, Vecino, Bentancur, Rodriguez, Suarez, Cavani.

Savdska Arabija: Al Ovais, Al Breik, Havsavi, Al Bulaihi, Al Šahrani, Al Davsari, Otajf, Al Faradž, Al Džasim, Al Šehri, Al Muvalad.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)