Timo Werner, ki je odigral izjemno sezono v Leipzigu, je v odlični formi tudi na Pokalu konfederacij. Foto: Reuters
Timo Werner, ki je odigral izjemno sezono v Leipzigu, je v odlični formi tudi na Pokalu konfederacij. Foto: Reuters
Karim Demirbay
Karim Demirbay je na začetku drugega polčasa zadel z izjemnim strelom pod prečko Foto: Reuters
Joachim Löw
Joachim Löw je bil zelo zadovoljen z izkupičkom. V Rusijo je pripeljal mlade igralce, ki pa so presegli pričakovanja in tudi v polfinalu proti Mehiki imajo lepe možnosti za zmago. Foto: Reuters
Martin Rodriguez
Martin Rodriguez, iki je vstopil na začetku drugega polčasa, je izenačil na 1:1. Foto: Reuters
James Troisi
James Troisi in soigralci so prikazali najboljšo predstavo na turnirju, a to ni bilo dovolj za polfinale. Foto: Reuters
Nemci nadigrali Kamerunce, Čile remiziral z Avstralijo

emčije so na Pokalu konfederacij v zadnjem krogu skupine B premagali Kamerun s 3:1 in osvojili prvo mesto. Čile je remiziral z Avstralijo (1:1).

Izbranci Joachima Löwa so v Sočiju v drugem polčasu prikazali zelo dobro igro in se veselili druge zmage v skupini B. V četrtek se bodo v polfinalu srečali z Mehiko. Čile je zasedel drugo mesto in se bo v sredo pomeril z zmagovalko skupine A Portugalsko.

Brez zadetkov v prvem polčasu
V Sočiju so imeli v prvem polčasu več priložnosti Nemci. V 21. minuti je Emre Can z 20 metrov streljal mimo vrat, tri minute zatem pa je po natančni podaji Marvina Plattenhardta do strela z glavo prišel Joshua Kimmich, vendar je za las zgrešil z bližine. Kamerunci so si najlepšo priložnost priigrali ob koncu polčasa, ko je Andre-Frank Zambo Anguissa prišel do strela po podaji z leve strani, a je Marc-Andre ter Stegen z odlično parado žogo odbil prek vrat.

Izvrsten strel Demirbaya
V uvodu drugega dela so Nemci pritisnili in povedli v 48. minuti. Julian Draxler je žogo s peto lepo podal do Kerema Demirbaya, ki je z močnim strelom z roba kazenskega prostora z desno nogo zabil žogo pod prečko. Zatem sta obetavni akciji neuspešno končala Kimmich, čigar strel je kamerunski vratar Fabrice Ondoa obranil, ter Timo Werner, ki je zgreši cilj iz bližine.

Werner dvakrat unovčil prednost igralca več
V 65. minuti je Ernest Mabouka dobil rdeči karton zaradi prekrška nad Canom, sodnik Wilmar Roldan ga je izključil po posvetu z videosodnikom. Nemci so takoj unovčili številno prednost. Po podaji Kimmicha z desne strani je z glavo zadel Werner. Kamerunci so v 79. minuti znižali na 1:2, ko je z glavo iz bližine zadel Vincent Aboubakar, toda že dve minuti pozneje je Werner potrdil zmago po podaji rezervista Benjamina Henrichsa.
Stota zmaga Löwa na klopi elfa
"Tokrat je bilo pred tekmo čutiti precejšnjo napetost pri mladih igralcih. To je bila tekma na izpadanje. Vse je bilo še možno, prvo mesto, pa tudi izpad. V prvem polčasu nismo igrali dobro, potem pa smo se zbrali in odsegli tudi nekaj lepih zadetkov. Moram priznati, da je polfinale za tako mlado moštvo res nekaj posebnega. To je velik dosežek," je bil po stoti zmagi na 150. tekmi v vlogi selektorja Nemčije zadovoljen Löw.
Napadalec Leipziga Werner je bil po prvih dveh golih v reprezentančnem dresu seveda navdušen: "Ob polčasu smo se zmenili, da v drugem polčasu prikažemo popolnoma drugačno igro. Ni se bilo težko izboljšati, saj nam v prvem delu res ni šlo. Hiter zadetek in nato še rdeči karton za Kamerun sta nam zelo pomagala. Prav poseben občutek je, ko dosežeš prvi gol za izbrano vrsto. Res lepa podaja Kimmicha, s katerim sva odigrala številne nepozabne tekme med mladinci."

Čile le do točke
V Moskvi so prvi polčas dobili Avstralci, ki so potrebovali zmago z dvema zadetkoma razlike. Čilenci so zapretili v 8. minuti, ko je Arturo Vidal streljal proti desni vratnici, toda z izjemno obrambo se je izkazal vratar Mathew Ryan. James Troisi je imel dve lepi priložnosti za Avstralce. Najprej je v 36. minuti streljal proti levi strani vrat, a je bil Claudio Bravo pripravljen. V 42. minuti je s strelom pod prečko Troisi zatresel mrežo.

Avstralci so imeli v drugem polčasu prvi priložnost, v gneči je v 52. minuti z glavo streljal Tomi Juric, a je Bravo žogo z nogama odbil. V 68. minuti so Čilenci izenačili, potem ko je bil natančen Martin Rodriguez po podaji Eduarda Vargasa.

3. krog, Soči:
NEMČIJA - KAMERUN 3:1 (0:0)
Demirbay 48., Werner 66., 81.; Aboubakar 79.
RK: Mabouka 64./Kamerun

Nemčija: ter Stegen, Ginter, Süle, Rüdiger, Kimmich, Rudy (74./Henrichs), Can, Plattenhardt, Demirbay (78./Brandt), Draxler (81./Younes), Werner.

Kamerun: Ondoa, Mabouka, Ngadeu-Ngadjui, Teikeu, Fai, Siani, Zambo, Djoum (58./Ngamaleu), Bassogog (82./Ekambi), Aboubakar, Moukandjo (70./Guihoata).

Sodnik: Wilmar Roldan (Kolumbija)


Moskva:
ČILE - AVSTRALIJA 1:1 (0:1)
Rodriguez 67.; Troisi 42.

Čile: Bravo, Isla, Diaz, Jara, Mena, Silva, Vidal, Aranguiz (46./Hernandez), Fuenzalida (46./Rodriguez), Vargas (82./Diaz), Sanchez.

Avstralija: Ryan, McGowan, Sainsbury (72./Wright), Milligan, Irvine, Luongo, Kruse, Behich, Cahill (57./Leckie), Juric (62./Maclaren), Troisi.

Sodnik: Gianluca Rocchi (Italija)

Lestvica:                           
NEMČIJA *           3  2 1 0  7:4  7
ČILE *              3  1 2 0  4:2  5
AVSTRALIJA          3  0 2 1  4:5  2
KAMERUN             3  0 1 2  2:6  1

* - v polfinalu         



Polfinale, sreda ob 20.00:
PORTUGALSKA - ČILE (Kazan)

Četrtek ob 20.00:
NEMČIJA - MEHIKA (Soči)

Finale in tekma za tretje mesto bosta v nedeljo, 3. julija.

Nemci nadigrali Kamerunce, Čile remiziral z Avstralijo