21-letni Bijol je za svoj prejšnji klub CSKA iz Moskve trikrat igral v ligi prvakov in šestkrat v evropski ligi. Poleg tega je v prvi ruski ligi odigral 53 tekem, v katerih je 1,90 metra visoki vezist dosegel pet golov in štiri asistence. Bijol je prve korake kot profesionalni nogometaš naredil pri velenjskem Rudarju. Ko je julija 2017 debitiral v prvi ligi, je bil star le 18 let.

21-letni Jaka Bijol, ki prihaja iz Vuzenice, za moskovski CSKA igra od leta 2018.  Foto: EPA
21-letni Jaka Bijol, ki prihaja iz Vuzenice, za moskovski CSKA igra od leta 2018. Foto: EPA

Hannover spada v prvo ligo
"Hannover 96 je klub, ki spada v prvo ligo. To je velik klub, neverjetno je že, ko pogledaš na stadion. Sem sem prišel, da bi nekaj dosegel. Vsi v Hannovru upajo, da lahko klub vrnemo v prvo ligo,"
je Bijol dejal za spletno stran kluba, ki se mu bo pridružil v soboto popoldne.

Zuber: Jaka uteleša tisto, kar potrebujemo
"Jaka je naslednji pomemben del sestavljanke za našo ekipo. Je visok igralec, ki uteleša točno tisto, kar potrebujemo. Jaka je tehnično podkovan, lahko pa tudi prekinja igro. Veseli smo in prepričani, da bo prava okrepitev za nas,"
pa je povedal športni direktor Hannovra Gerhard Zuber.

Glavni trener Hannovra Kenan Kocak pa je dodal: "Jaka Bijol je mlad igralec, ki ima že pri 21 letih mednarodne izkušnje s slovensko reprezentanco. Z njim imamo zdaj še eno alternativo v srednji vezni vrsti in vrsto igralca, ki je prej nismo imeli.