Diogo Jota je štartal iz svoje polovice, nato pa v šprintu preigral Luka Shawa in povišal na 2:0. Foto: Reuters
Diogo Jota je štartal iz svoje polovice, nato pa v šprintu preigral Luka Shawa in povišal na 2:0. Foto: Reuters

Motivirani gostitelji so bili že v prvi uri obračuna precej boljši, vratar Sergio Romero se je izkazal predvsem v 54. minuti, ko je z izjemno parado odbil strel Raula Jimeneza v prečko.
United, ki je v 3. krogu izločil Arsenal na stadionu Emirates (1:2), v osmini finala pa Chelsea na Stamford Bridgeu (0:2), je popolnoma odpovedal. Drugi polčas je bil najslabši, odkar je decembra na klop sedel Ole Gunnar Solskjaer.

Spretni Jimenez zadel za zasluženo vodstvo
V 70. minuti se je v gneči v kazenskem prostoru gostov sijajno znašel Raul Jimenez. Vicot Lindelöf in Paul Pogba nista bila dovolj odločna in Jimenez je z desno nogo poslal žogo tik ob vratnici v mrežo, vratar Romero je bil prekratek.

Jota osmešil Shawa
Četrt ure pred koncem so imeli gostje kot, a so ga slabo izvedli. Gostitelji so žogo izbili do sredine igrišče, kjer je Diogo Jota velemojstrsko preigral Luka Shawa, ki je padel na tla. Tudi Lindelöf je zamudil in sijajni Jota je z močnim strelom ob bližnji vratnici poslal žogo v mrežo. Sijajna akcija 22-letnega Portugalca.

Raul Jimenez je bil najboljši igralec tekme. Blestel je že v 3. krogu Pokala FA, ko je Wolverhampton izločil Liverpool. Foto: Reuters
Raul Jimenez je bil najboljši igralec tekme. Blestel je že v 3. krogu Pokala FA, ko je Wolverhampton izločil Liverpool. Foto: Reuters

Atkinson vzel rdeči karton nazaj
V 84. minuti je sodnik Martin Atkinson pokazal rdeči karton po drsečem štartu Lindelöfa. Po posvetovanju z videosodnikom se je odločil za rumeni karton, saj je bil grob štart iz strani in ne od zadaj. Atkinson je upravičeno vzel rdeči karton nazaj.

V 95. minuti je Rashford dosegel častni zadetek za rdeče vrage po podaji Shawa. Takoj po izvajanju sredine je bilo tekme konec.

Magični večer na Molineuxu
Veliko navdušenje na stadionu Molineux po zadnjem pisku Atkinsona. Wanderersi so se prebili v polfinale Pokala FA prvič po letu 1998 in tudi na Wembleyju bodo nevarni.

"V tem fantastičnem ozračju nismo smeli odpovedati. Seveda želimo zaigrati tudi v finalu, a moramo spoštovati vsakega tekmeca v polfinalu. To bo prav posebna tekma," je dejal trener Nuno Espirito Santo.

Ole Gunnar Solskjaer je izgubil šele tretjič na 19 tekmah na klopi Manchester Uniteda. Foto: Reuters
Ole Gunnar Solskjaer je izgubil šele tretjič na 19 tekmah na klopi Manchester Uniteda. Foto: Reuters

Solskjaer: Velik korak nazaj
"Igrali smo prepočasi, kar je tekmecem zelo ustrezalo. To je velik korak nazaj in veliko razočaranje," je bil potrt Solskjaer, ki se že 2. aprila znova vrača na stadionu Molineux v 33. krogu Premier lige.

Rdeči vragi so bili še pred desetimi dnevi v odličnem položaju. V Parizu so se prebili v četrtfinale Lige prvakov, potem ko je Damir Skomina po ogledu posnetka pokazal na belo točko in Rashford je bil natančen (1:3).

Na Parku princev so očitno porabili vso srečo, saj so nato izgubili proti Arsenalu z 0:2 in boj za četrto mesto v Premier ligi bo še hud. V petek so na žrebu Lige prvakov dobili enega izmed najtežjih mogočih tekmecev, saj jih 10. aprila čaka prva tekma z Barcelono. Zelo slab teden so zaokrožili še z izpadom iz Pokala FA in sezona brez lovorike je zelo blizu.

Bernardo Silva in Sergio Agüero sta zrežirala preobrat v zadnjih 20 minutah. Foto: Reuters
Bernardo Silva in Sergio Agüero sta zrežirala preobrat v zadnjih 20 minutah. Foto: Reuters

Agüero iz prepovedanega položaja zaokrožil preobrat Cityja
Swansea, ki je šele na 15. mestu druge angleške lige, je ob odmoru vodil proti Manchester Cityju z 2:0. Najboljši igralec tekme Bernardo Silva je v 69. minuti znižal z diagonalnim strelom v malo mrežico. Sergio Agüero, ki je vstopil v 64. minuti, je izenačil z enajstih metrov, potem ko je poslal žogo v vratnico, od hrbta vratarja Kristofferja Nordfeldta pa se je odbila v mrežo.

Dve minuti pred koncem je Agüero zadel še z glavo po podaji Bernarda Silva, a je bil v prepovedanem položaju. Videosodnik ni bil predviden za tekmo na stadionu Liberty in celo trener Cityja Pep Guardiola se je po tekmi opravičil, saj je bil prepovedan položaj očiten.

Brighton še v 88. minuti zaostajal z 0:2
V nedeljo je Milwall proti Brightonu povedel z 2:0 in držal veliko prednost vse do 88. minute, ko so prvoligaši zrežirali dramatično izenačenje. Na koncu so o četrtem polfinalistu odločale 11-m, kjer je bil s 5:4 boljši Brighton.


Pokal FA, četrtfinale:
WATFORD - Crystal Palace 2:1 (1:0)
Capue 27., Gray 79.; Batshuayi 62.

Swansea - MANCHESTER CITY 2:3 (2:0)
Grimes 20., Celina 29.; Bernardo Silva 69., Nordfeldt 78./ag, Agüero 89.

WOLVERHAMPTON - Manchester United 2:1 (0:0)
Jimenez 70., Jota 76.; Rashford 95.

Wolverhampton: Ruddy, Saiss, Coady, Boly, Doherty, Dendoncker, Neves, Joao Moutinho, Castro Otto, Raul Jimenez (95./Helder Costa), Diogo Jota (87./Traore).

Manchester United: Romero, Dalot, Smalling, Lindelöf, Shaw, Herrera (71./Pereira), Matić (86./Mata), Pogba, Lingard (86./McTominay), Rashford, Martial.

Sodnik: Martin Atkinson


Millwall - BRIGHTON * 6:7, 2:2 (0:0)
Pearce 70., O'Brien 79.; Locadia 88., March 95.
RK: Ferguson 119./Milwall
* - po enajstmetrovkah


POLFINALE, žreb

WATFORD - WOLVERHAMPTON

MANCHESTER CITY - BRIGHTON

Polfinalni tekmi bosta na Wembleyju odigrani 6. in 7. aprila, finale v Londonu sledi 18. maja.