Becker je bil navdušen nad svojim trenerjem. Foto: EPA
Becker je bil navdušen nad svojim trenerjem. Foto: EPA

Obračun v španski prestolnici je bil res zanimiv in nepredvidljiv. Otočani so že po 13 minutah vodili z 2:0, polčas se je končal z neodločenim izidom, na koncu pa so ves plen pobrali Angleži.

Začetek presenetil tudi Kloppa
"Tekma je bila težka, kot smo pravzaprav tudi pričakovali. Malce me je presenetil začetek, saj smo hitro dosegli dva res lepa gola, igrali smo lep nogomet. Tudi v drugem polčasu smo se znašli, tekma je bila res napeta in zanimiva," je bil zadovoljen strateg rdečih Jürgen Klopp.

Sorodna novica Derbi, poln preobratov, odločil Salah z bele točke

Plačali davek počasne igre
Nemec je tudi razložil, kaj je šlo narobe po vodstvu z 2:0: "Atletico je začel bolj agresivno igrati v bojih za žogo. V tistem času smo se zadovoljili s preveč ležernimi podajami. Gostitelji so bolje igrali tako na boku kot v sredini, mi smo bili takrat preveč 'zaspani'. Igra je postala v tistem trenutku preveč počasna, kar jim je res ustrezalo."

Becker čaka na take tekme
Za igralca tekme je bil izbran gostujoči vratar Alisson Becker, ki je zaustavil štiri strele: "To so tekme, ki si jih veseli vsak nogometaš. Na tem igrišču je vedno težko igrati, zato so tri točke toliko pomembnejše. Iz te tekme smo se marsikaj naučili, paziti moramo predvsem na zbranost, ki jo moramo vzdrževati čez celo tekmo."

Klopp je maestro
Brazilec je vzpostavil svojega trenerja: "Klopp je pravi maestro, saj v pravem trenutku vedno najde prave besede. Pred odmorom smo izgubili vodstvo, v slačilnici nas je znal spodbuditi, kar se je poznalo v naši igri v drugem polčasu. Dokazali smo, da se znajdemo v vseh položajih in scenarijih."

Jan Oblak je iz svoje mreže pobral tri žoge. Foto: AP
Jan Oblak je iz svoje mreže pobral tri žoge. Foto: AP

Dvig igre po drugem golu
Diego Simeone
na klopi Atletica deluje že več kot desetletje, sploh prvič v tem času pa so Atleti na domači tekmi Lige prvakov prejeli kar tri zadetke: "Težko je bilo igrati proti tako odlični ekipi, ki običajno dosega veliko zadetkov. Jasno je, da nismo začeli tako, kot smo si zamislili. Po drugem golu smo dejansko začeli igrati boljše. Igro smo dvignili na tako raven, da so se morali braniti tako intenzivno, kot se le redko." Argentinec je po tekmi takoj odšel v slačilnico in se ni rokoval s Kloppom.

Griezmann pisal zgodovino
Španske prvake je z dvema goloma v igro vrnil Antoine Griezmann, ki je v drugem polčasu prejel rdeči karton. Pridni statistiki so izbrskali, da je Francoz postal prvi igralec v zgodovini Lige prvakov, ki je na isti tekmi dosegel dva gola, nato pa bil izključen.