Strogi sodnik Tobias Stieler je Remu Freulerju pokazal rdeči karton. Švicar je pred kazenskim prostorom podrl Ferlanda Mendyja. Foto: Reuters
Strogi sodnik Tobias Stieler je Remu Freulerju pokazal rdeči karton. Švicar je pred kazenskim prostorom podrl Ferlanda Mendyja. Foto: Reuters

Trener Kraljevega kluba je bil zelo zadovoljen, saj je imel na voljo zelo okrnjen kader. Najboljši strelec Karim Benzema, kapetan Sergio Ramos, Eden Hazard, Dani Carvajal, Eder Militao, Alvaro Odriozola, Fede Valverde, Rodrygo in Marcelo niso bili v kadru.

Josip Iličić je bil na zelenici le pol ure, saj se je trener Gian Piero Gasperini odločil za strnjeno obrambo v zadnjih minutah, a se načrt ni izšel. Foto: Reuters
Josip Iličić je bil na zelenici le pol ure, saj se je trener Gian Piero Gasperini odločil za strnjeno obrambo v zadnjih minutah, a se načrt ni izšel. Foto: Reuters

Videosodnik ni spremenil odločitve Stielerja
Ključni dogodek na stadionu Gewiss se je zgodil v 17. minuti, ko je nemški sodnik Tobias Stieler izključil Rema Freulerja. Švicar je s strani podrl Ferlanda Mendyja tik pred kazenskim prostorom. Videosodnik se kljub strogi odločitvi glavnega delivca pravice ni oglasil. Z igralcem manj je bila Atalanta precej manj aktivna v nadaljevanju, potem ko je v prve četrt ure pretila vratom Thibauta Courtoisa.

V nadaljevanju je imel pričakovano več od igre Real, a si zares izrazitih priložnosti vseeno ni priigral. Po vrsti so cilj zgrešili Isco, Luka Modrić, Vinicius in Marco Asensio. Nekajkrat je na drugi strani po dolgih podajah v globino zapretila tudi Atalanta, najbližje zadetku pa je bil Luis Muriel, ki je za malo zgrešil mimo leve vratnice.

Ferland Mendy je odločil v Beragmu. Foto: Reuters
Ferland Mendy je odločil v Beragmu. Foto: Reuters

Iličić v igri le pol ure
V drugem polčasu so v 48. minuti centimetri ločili Modrića, da bi s preusmerjenim strelom zatresel mrežo. V 56. minuti je vstopil Iličić. Veliko prostora na zelenici ni imel, saj je Real še naprej pritiskal. Gian Piero Gasperini je slovenskega reprezentanta nato celo potegnil iz igre v 86. minuti.

Mendy s prvencem v Ligi prvakov zagotovil zmago
Le nekaj sekund zatem pa je Real vendarle prišel do zmage. Z 22 metrov je Mendy ukanil Pierluigija Gollinija. Francoz je prvič zadel v Ligi prvakov. Razmerje v strelih je bilo kar 18:2 v korist Reala.

"Atalanta je odlično igrala v obrambi, ima veliko močnih igralcev. Seveda sem zadovoljen z izidom. Še psoebej ob vseh odsotnih nogometaših. Zelo dobro smo zdržali brez nosilcev igre na zadnjih tekmah," je poudaril Zidane.

173 cm visoki Bernardo Silva je z glavo poskrbel za vodstvo Cityja. Foto: Reuters
173 cm visoki Bernardo Silva je z glavo poskrbel za vodstvo Cityja. Foto: Reuters

173 cm visoki Bernardo Silva blestel z glavo v Budimpešti
Na Puskas Areni v Budimpešti je Borussia iz Mönchengladbacha izgubila proti Manchester Cityju z 0:2. Izbranci Pepa Guardiole so dobili zadnjih 19 tekem v vseh tekmovanjih.

Veliko premoč sinjemodrih je po pol ure kronal Bernardo Silva. 173 cm visoki Portugalec je z glavo s petih metrov zatresel mrežo po podaji Joaa Cancela z leve strani.

V 65. minuti je Cancelo znova poslal predložek v kazenski prostor z leve strani, Bernardo Silva je z glavo podaljšal do Gabriela Jesusa, ki je z levico povišal na 0:2.

Borussia, ki je tudi v Bundesligi v krizi, je bila nemočna. Edini strel v okvir vrat je sprožil rezervist Hannes Wolf v 93. minuti, vendar je bil vratar gostov Ederson na pravem mestu.


Osmina finala, prve tekme:
BORUSSIA (M) ‒ MANCHESTER CITY 0:2 (0:1)
Bernardo Silva 29., Gabriel Jesus 65.
(v Budimpešti)

Borussia (M): Sommer, Ginter, Zakaria, Elvedi, Lainer (63./Lazaro), Kramer, Bensebaini, Hofmann (87./Wolf), Neuhaus, Stindl (74./Embolo), Plea (63./Thuram).

Man. City: Ederson, Walker, Ruben, Laporte, Joao Cancelo, Foden (80./Feran Torres), Rodrigo, Gündogan, Bernardo Silva, Gabriel Jesus (80./Agüero), Sterling (69./Mahrez).

Sodnik: Artur Soares Dias (Portugalska)


ATALANTA ‒ REAL MADRID 0:1 (0:0)
Mendy 86.
RK: Freuler 18./Atalanta

Atalanta: Gollini, Rafael Toloi, Romero, Djimsiti, Maehle (85./Palomino), de Roon, Freuler, Gosens, Pessina, Muriel (56./Iličić; 86./Malinovski), Zapata (30./Pašalić).

Real Madrid: Courtois, Vazquez, Varane, Nacho, Mendy, Modrić, Casemiro, Kroos, Isco (76./Hugo Duro), Asensio (76./Arribas), Vinicius Junior (57./Mariano Diaz).

Sodnik: Tobias Stieler (Nemčija)

Povratni tekmi bosta 16. marca.


Odigrano v torek:
LAZIO ‒ BAYERN 1:4 (0:3)
Correa 49.; Lewandowski 9., Musiala 24., Sane 42., Acerbi 47./ag

ATLETICO MADRID ‒ CHELSEA 0:1 (0:0)
Giroud 68.
Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.
Povratni tekmi bosta 17. marca.


Odigrano prejšnji teden:
RB LEIPZIG ‒ LIVERPOOL 0:2 (0:0)
Salah 53., Mane 58.
(v Budimpešti)

BARCELONA ‒ PARIS SG 1:4 (1:1)
Messi 27./11-m; Mbappe 32., 65., 85., Kean 70.
Povratni tekmi bosta 10. marca.


PORTO ‒ JUVENTUS 2:1 (1:0)
Taremi 2., Marega 46.; Chiesa 83.

SEVILLA ‒ BORUSSIA DORTMUND 2:3 (1:3)
Suso 7., de Jong 84.; Dahoud 19., Haaland 27., 43.
Povratni tekmi bosta 9. marca.