Kingsley Coman in Leon Goretzka sta že do odmora poskrbela za lepo prednost Bayerna. Francoz je bil najboljši igralec tekme, nekajkrat je premešal obrambo Atletica. Foto: Reuters
Kingsley Coman in Leon Goretzka sta že do odmora poskrbela za lepo prednost Bayerna. Francoz je bil najboljši igralec tekme, nekajkrat je premešal obrambo Atletica. Foto: Reuters

Uefa je popoldne potrdila, da bo tekma v Münchnu potekala nemoteno, čeprav so pri bavarskem velikanu razkrili, da je imel pozitiven izvid testa na novi koronavirus Serge Gnabry. Bayern je novico o Gnabryjevem pozitivnem izvidu testa objavil v torek zvečer in dodal, da je vezist že v karanteni.

Iličić se je uspešno vrnil v Ligi prvakov, Oblak nemočen v Münchnu

Serijski nemški prvaki, ki so v pretekli sezoni osvojili trojno krono, so dosegli že 12. zaporedno zmago v Ligi prvakov. Zadnji poraz so doživeli 13. marca 2019 proti Liverpoolu, od takrat pa niso oddali niti točke več. Jan Oblak ni mogel preprečiti visokega poraza, nemočen je bil pri vseh golih. Blestel je junak finala pretekle sezone proti PSG-ju Kingsley Coman, ki je zadel dvakrat. V 72. minuti je osmešil Brazilca Felipeja, ki je izpadel kot kakšen član kadetske ekipe.

Atletico je imel prvo priložnost. Renan Lodi je v 3. minuti z leve strani podal pred vrata, Luis Suarez pa je z drsečim štartom malce zgrešil žogo. Po četrt ure je Niklas Süle po podaji iz kota s šestih metrov stresel vratnico.

Coman začel novo sezono v slogu finalne tekme
V 28. minuti je Joshua Kimmich (ta teden je drugič postal oče) spretno odvzel žogo Joau Felixu in tako kot v finalu Lige prvakov v Lizboni podal v kazenski prostor do Comana, ki je z leve strani ukanil Oblaka.

Štiri minute pred odmorom je Coman na desni strani kazenskega prostora našel Leona Goretzko, ki je z diagonalnim strelom z desno nogo povišal na 2:0.

Jan Oblak je bil nemočen pri vseh štirih golih. Maja 2016 je blestel v Münchnu in popeljal Atletico v finale, tokrat pa je bil Bayern za razred boljši. Foto: Reuters
Jan Oblak je bil nemočen pri vseh štirih golih. Maja 2016 je blestel v Münchnu in popeljal Atletico v finale, tokrat pa je bil Bayern za razred boljši. Foto: Reuters

Atletico je bil popolnoma nemočen in Diego Simeone je le zmajeval z glavo. V 47. minuti je Joao Felix zatresel mrežo Bavarcev, vendar je Suarez stal v prepovedanem položaju, oviral pa je tudi pogled Manuela Neuerja. Videosodnik je zadetek upravičeno razveljavil.

Evrogol Tolissoja razblinil zadnje upe Atletica
V 66. minuti je Suarez blokiral močan strel Kimmicha. Žoga je prišla do Corentina Tolissoja, ki jo je s 23 metrov poslal pod prečko. Oblak je bil popolnoma nemočen. Evrogol Francoza za 3:0.

Končni izid je postavil izjemni Coman, ki je dvakrat preigral Brazilca Felipeja in poslal žogo mimo Oblaka v malo mrežico.

Flick: Poznalo se je, da so igralci zelo motivirani v Ligi prvakov
"Zelo suvereno smo opravili prvi test med evropsko elito. Veseli me, da smo učinkoviti. Najbolj zadovoljen sem z obrambo, stali smo blizu tekmeca. Na prejšnjih tekmah nismo bili dovolj agresivni. Nikoli ni lahko igrati proti Atleticu, ki ima odlično ekipo. Zmaga je bila res prepričljiva. Poznalo se je, da so igralci zelo motivirani v Ligi prvakov. Naslov v Lizboni jim je res veliko pomenil," je na novinarski konferenci povedal Hansi Flick.

Drugi šok za kraljevi klub na domači zelenici
V soboto ob 16.00 se bosta na Camp Nouu srečala Barcelona in madridski Real. Kraljevi klub se bo na el clasico odpravil z dvema porazoma na domači zelenici. V soboto je po sramotni predstavi izgubil proti Cadizu z 0:1. Kritike so deževale z vseh smeri in prav gotovo se tri dni pred velikim derbijem La lige ne bodo prav nič zmanjšale. Po katastrofalnem prvem polčasu se Madridčanom ni uspelo vrniti proti Šahtarju (2:3).

Manor Solomon in Tete sta blestela v prvem polčasu na stadionu Alfreda Di Stefana. Foto: Reuters
Manor Solomon in Tete sta blestela v prvem polčasu na stadionu Alfreda Di Stefana. Foto: Reuters

Ukrajinci so bili zelo oslabljeni, a prikazali so srčno igro. Manjkali so Alan Patrick, Taras Stepanenko, Viktor Kovalenko, Jevhen Konopljanka, Taison in Junior Moraes. Zinedine Zidane je spočil kapetana Sergia Ramosa, Toni Kroos in Karim Benzema pa sta začela na klopi. V prvem polčasu je Real deloval kot razbita vojska.

Brazilec Tete plesal med obrambo Reala
Po pol ure igre je Viktor Kornilenko z leve strani prodrl v kazenski prostor, Raphael Varane in Marcelo ga nista uspela zaustaviti, žogo pa mu je uspelo podaljšati do Teteja. 20-letni Brazilec je s 15 metrov z levico ukanil Thibauta Courtoisa.

Razigrani Tete je v 34. minuti znova nevarno streljal, Courtois je žogo odbil, Dentinhpo je skušal priti do odbite žoge, a je pred njim Varane nespretno poslal žogo v lastno mrežo. Tete je premešal obrambo Reala tudi tri minute pred odmorom, podal je do Manorja Salomona, ki je povišal na 0:3. Eder Militao ga je zelo slabo pokril in 21-letni Izraelec je bil natančen.

Izjemni Brazilec Tete je bil najboljši igralec tekme na stadionu Alfreda Di Stefana. Foto: Reuters
Izjemni Brazilec Tete je bil najboljši igralec tekme na stadionu Alfreda Di Stefana. Foto: Reuters

Vinicius Junior postavil nov rekord – gol jokerja po 15 sekundah
Jezni Zidane je po odmoru v igro poslal Benzemaja. Real je pritisnil in znižal v 54. minuti, ko si je Luka Modrić naravnal žogo na desno nogo in jo s 25 metrov poslal pod prečko. Evrogol Hrvata je vlil upanje v preobrat, ki je postalo še večje po uri igre.

Vinicius Junior je v 59. minuti zamenjal Luko Jovića. Pritekel je na zelenico, odvzel žogo Marlosu in jo poslal v spodnji levi kot za 2:3. Vpisal se je v zgodovino Lige prvakov, saj je zadel le 15 sekund po vstopu na igrišče, kar je nov rekord najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu.

Zadetek Militaa razveljavljen zaradi prepovedanega položaja
V zadnjih minutah je Šahtar z vsemi močmi branil tri točke. V 92. minuti je po kotu rezervista Tonija Kroosa do žoge prišel Fede Valverde, po njegovem strelu je žogo preusmeril Militao in jo med nogama Anatolija Trubina poslal v mrežo. Oglasil se je videosodnik, saj je Vinicius Junior stal tik pred vratarjem Šahtarja in mu zapiral pogled. Srbski sodnik Srđan Jovanović si je ogledal posnetek ob stranski črti in zadetek upravičeno razveljavil.

Šahtar šokiral Real v Madridu

Lukaku v zadnji minuti rešil točko
Inter je v skupini B remiziral z Borussio Mönchengladbach (2:2). Po prvem polčasu brez priložnosti je v 48. minuti iz bližine zadel Romelu Lukaku za vodstvo Interja. Ramy Bensebaini je v 63. minuti izkoristil najstrožjo kazen za izenačenje, potem ko je Arturo Vidal v kazenskem prostoru podrl Marcusa Thurama. Jonas Hofmann je v 85. minuti Nemce popeljal v vodstvo po protinapadu. Točko je rešil Lukaku v zadnji minuti po podaji iz kota. Samir Handanović je branil celo tekmo in dobil rumeni karton.

Inter je bil na pragu poraza, a je v zadnji minuti rednega dela zadel Romelu Lukaku. Foto: Reuters
Inter je bil na pragu poraza, a je v zadnji minuti rednega dela zadel Romelu Lukaku. Foto: Reuters

Liverpool do treh točk po avtogolu Tagliafica
V skupini D je Ajax izgubil proti Liverpoolu z 0:1. Gostitelji so imeli veliko priložnost v 34. minuti, ko je Quincy Promes s petih metrov ni uspel matirati vratarja Adriana. Kazen je prišla v naslednji akciji. Sadio Mane je zelo slabo zadel žogo v kazenskem prostoru, žoga bi verjetno končala v avtu, a je zadela Nicolasa Tagliafica in se odbila v mrežo. Tik pred odmorom je kapetan Ajaxa Dušan Tadić lobal Adriana, a je akrobatsko z golove črte žogo odbil Fabinho.

Iličič podajalec pri četrtem golu
Midtjylland je bil nemočen proti Atalanti (0:4). Italijani so povedli v 26. minuti z golom Duvana Zapate, prednost pa podvojili deset minut pozneje po močnem strelu Alejandra Gomeza z 22 metrov. Luis Muriel je v 42. minuti povišal prednost že na 0:3.

V 68. minuti je v igro vstopil Josip Iličić, ki je minuto pred koncem z desne strani podal mna rob kazenskega prostora, kjer je Aleksej Mirančuk z levico mojstrsko zavrtinčil žogo v malo mrežico.

Ilkay Gündogan je s prostega strela zadel za 2:1. Foto: Reuters
Ilkay Gündogan je s prostega strela zadel za 2:1. Foto: Reuters

Mojstrovina Gündogana s prostega strela
V skupini C je Manchester City ugnal Porto s 3:1. Portugalci so povedli v 14. minuti prek Luisa Diaza, z bele točke pa je sedem minut zatem izenačil Sergio Agüero. Ilkay Gundogan je v 65. minuti sijajno izvedel prosti strel. Nemec je žogo zavrtinčil prek živega zidu za 2:1. Končni izid je postavil Ferran Torres po podaji Phila Fodna v 73. minuti.

Koka z glavo odločil v Pireju
Olympiacos je na drugi tekmi skupine premagal Marseille z 1:0. Egipčan Koka je odločil v 91. minuti z glavo, natančen predložek z desne strani je v kazenski prostor poslal Mathieu Valbuena.

1. krog, skupina A:
SALZBURG – LOKOMOTIV MOSKVA 2:2 (1:1)
Szoboszlai 45., Junuzović 50.; Eder 19., Lisakovič 75.

BAYERN – ATLETICO MADRID 4:0 (2:0)
Coman 28. , 72., Goretzka 41., Tolisso 66.

Bayern: Neuer, Pavard (73./Sarr), Süle, Alaba, Hernandez, Goretzka (83./Javi Martinez), Kimmich, Müller (83./Davies), Tolisso, Coman (73./Douglas Costa), Lewandowski (83./Choupo-Moting).

Atletico: Oblak, Trippier, Savić, Felipe, Renan Lodi, Koke (79./Torreira), Herrera, Llorente (79./Lemar), Carrasco (76./Vitolo), Suarez (76./Correa), Joao Felix.

Sodnik: Michael Oliver (Anglija)


Skupina B:
REAL MADRID – ŠAHTAR DONECK 2:3 (0:3)
Modrić 54., Vinicius Junior 59.; Tete 29., Varane 33./ag, Solomon 42.

Real Madrid: Courtois, Mendy, Varane, Eder Militao, Marcelo, Fede Valverde, Casemiro, Modrić (70./Kroos), Asensio, Jović (59./Vinicius Junior), Rodrygo (46./Benzema).

Šahtar: Trubin, Dodo, Bondar, Hočolava, Kornijenko, Marcos Antonio, Maycon, Marlos, Solomon (92./Vitao), Tete, Dentinho (86./Sudakov).

Sodnik: Srđan Jovanović (Srbija)

INTER – BORUSSIA (M) 2:2 (0:0)
Lukaku 49., 90; Bensebaini 63./11-m, Hofmann 85.

Inter: Handanović, d’Ambrosio, de Vrij, Kolarov, Darmian, Barella, Vidal, Perišić (79./Bastoni), Eriksen (79./Brozović), Sanchez (46./Martinez), Lukaku.

Borussia (M): Sommer, Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini, Kramer, Neuhaus, Hofmann, Embolo (74./Herrmann), Thuram (95./Wolf), Plea (90./Stindl).

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)


Skupina C:
MANCHESTER CITY – PORTO 3:1 (1:1)
Agüero 21./11-m, Gündogan 65., Ferran Torres 73.; Luis Diaz 14.

OLYMPIACOS – MARSEILLE 1:0 (0:0)
Koka 91.


Skupina D:
AJAX – LIVERPOOL 0:1 (0:1)
Tagliafico 35./ag

Ajax: Onana, Mazraoui, Schuurs (84./Traore), L. Martinez, Tagliafico, Blind (84./Huntelaar), Klaassen (74./Ekkelenkamp), Gravenberch, David Neres (74./Labyad), Kudus (9./Promes), Tadić.

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson, Wijnaldum, Jones (46./Henderson), Milner (92./Williams), Salah (60./Shaqiri), Roberto Firmino (60./Diogo Jota), Mane (60./Minamino).

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

MIDTJYLLAND – ATALANTA 0:4 (0:3)
Zapata 26. , Gomez 36./ag, Muriel 42., Mirančuk 89.
Iličić (Atalanta) je igral od 68. minute.