Robert Lewandowski in Serge Gnabry sta bila junaka Bayernove zmage. Foto: Reuters
Robert Lewandowski in Serge Gnabry sta bila junaka Bayernove zmage. Foto: Reuters

V Neaplju so v 30. minuti povedli gostitelji. Z lepim zavitim strelom z roba kazenskega prostora je mrežo zatresel Dries Mertens. Podal mu je Piotr Zielinski. Belgijec je v statistiko vpisal že svoj 121. zadetek v dresu Napolija, s čimer se je na vrhu klubske lestvice strelcev izenačil z Markom Hamšikom. Oba sta jih zbrala šest več kot legendarni Diego Armando Maradona.

Sicer pa je bilo v prvem polčasu priložnosti malo. Barcelona je imela 70 odstotkov časa žogo v svojih nogah, a ni našla veliko prostora za igro v globino in v okvir vrat ni streljala niti enkrat. Domači so se organizirano branili, se osredotočili na protinapade in sprožili dva strela.

V drugi polčas je Barca krenila odločneje in v 57. minuti le izenačila – iz prve priložnosti na tekmi. Iz bližine je bil uspešen Antoine Griezmann po podaji Nelsona Semeda z desne strani.

Zaradi epidemije koronavirusa v Italiji so si nekateri gledalci na tribunah v Neaplju nadeli masko. Foto: EPA
Zaradi epidemije koronavirusa v Italiji so si nekateri gledalci na tribunah v Neaplju nadeli masko. Foto: EPA

Povratno srečanje brez Vidala in Busquetsa
Do konca tekme se izid nato ni več spremenil, čeprav sta imela kmalu po izenačenju priložnosti Lorenzo Insigne in Jose Maria Callejon. Obakrat se je izkazal vratar Kataloncev Marc-Andre ter Stegen.

Barcelona, pri kateri se je ob koncu prebudil tudi Lionel Messi, je srečanje sklenila z igralcem manj. V 89. minuti je moral zaradi dveh rumenih kartonov predčasno v slačilnico Arturo Vidal.

Na povratni tekmi na Camp Nouu 18. marca ne bo mogel igrati tudi Sergio Busquets. V 54. minuti je prejel rumeni karton po prekršku nad Mertensom, ki ni več mogel nadaljevati tekme. V sodnikovem podaljšku se je pri gostih poškodoval Gerard Pique.

Dries Mertens je v 30. minuti dosegel že šesti zadetek v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters
Dries Mertens je v 30. minuti dosegel že šesti zadetek v letošnji Ligi prvakov. Foto: Reuters

Dve podaji in zadetek Lewandowskega
V Londonu v prvem polčasu kljub nizu priložnosti gostov (Thomas Müller je v 35. minuti z glavo stresel prečko) gledalci niso videli zadetkov, se je pa to spremenilo takoj na začetku drugega. V 51. in 54. minuti je dvakrat zadel
Serge Gnabry in že v uvodnih 45 minutah boljši Bayern je povedel z 2:0. V 76. minuti je piko na i postavil Robert Lewandowski po sijajnem prodoru kanadskega branilca Alphonsa Daviesa.

Gnabry, nekoč član Arsenala, je v tej sezoni dosegel že šest golov v britanski prestolnici. V skupinskem delu je štirikrat zatresel mrežo na tekmi Tottenham – Bayern (2:7). Tokrat je načel mrežo modrih z nekaj manj kot desetih metrov po dvojni podaji z Lewandowskim, ki mu je podal z leve strani. Podobna je bila akcija za drugi zadetek.

Chelsea je tekmo končal z desetimi igralci, saj je bil v 83. minuti zaradi udarca z roko v obraz Lewandowskega izključen Marcos Alonso.

Zanesljiva zmaga Bayerna, remi Napolija in Barcelone

V sredo bosta še zadnja dvoboja osmine finala Real Madrid – Manchester City in Lyon – Juventus.

Osmina finala:
CHELSEA - BAYERN 0:3 (0:0)
Gnabry 51., 54., Lewandowski 76.
RK: Alonso 83./Chelsea

Chelsea vs Bayern( id: 20347229 datum: 26.1.2020)

NAPOLI - BARCELONA 1:1 (1:0)
Mertens 30.; Griezmann 57.
RK: Vidal 89./Barcelona

Napoli vs Barcelona( id: 20347235 datum: 26.1.2020)

Povratni tekmi bosta 18. marca.

Sreda ob 21.00:
REAL MADRID - MANCHESTER CITY
LYON - JUVENTUS
Povratni tekmi bosta 17. marca.


Odigrano prejšnji teden:
BORUSSIA DORTMUND - PARIS SG 2:1 (0:0)
ATLETICO MADRID - LIVERPOOL 1:0 (1:0)
Povratni tekmi bosta 11. marca.

ATALANTA - VALENCIA 4:1 (2:0)
TOTTENHAM - RB LEIPZIG 0:1 (0:0)
Povratni tekmi bosta 10. marca.